Hastanede İsrail terörü

Hastanede İsrail terörü
Haber Tarihi : 12 Kasım 2015 09:40:32
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Filistinli kılığına girerek hastane basan İşgal güçleri, Abdullah Şelalide adlı Filistinli bir genci ateş ederek öldürdü.

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde İsrail güçlerinin hastane basarak bir Filistinliyi öldürdükleri bildirildi.

Ehli Hastanesinde çalışan bir sağlık görevlisi, 20 kişilik polis gücünün hastahaneye baskın yapıp, Abdullah Şelalide adındaki gence ateş ettiklerini, 27 yaşındaki Şelalide'nin olay yerinde hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail polisinin ayrıca, hastanede tedavi gören Azzam Şelalide adındaki genci de gözaltına aldığı öğrenildi. 

İsrail ordu sözcülüğünden ismini vermek istemeyen bir yetkili, "El Halil kentindeki bir hastanede yatan Azzam Şelalide isimli Filistinli daha önce bıçaklı saldırı düzenleyerek bir İsrailliyi ağır yaralamıştı. Saldırıya karşılık olarak yaralı İsrailli tarafından vurulan Şelalide bir Filistin hastanesinde yatıyordu. İsrail askerleri zanlıyı gözaltına almak için bu sabah hastaneye gittiler. Zanlının askerlere saldırması sonucu çıkan çatışmada bir Filistinli vuruldu. Şalalide de gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

Baskın güvenlik kamerasında

Öte yandan hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, takma sakal ve kefiye (baş örtüsü) giyerek Filistinli kılığına giren İsrail güçlerinin silah çektiği görülüyor. Bunun üzerine hastane çalışanları ve hastalar telaş içerisinde kaçışırken, ellerinde tabanca ve makineli tüfekler olan İsrailliler hastaların odalarına tek tek girerek arama yapıyor.

Ehli Hastanesinde çalışan sağlık görevlileri, 20 kadar İsrail askerinin hastaneye baskın yapıp, Abdullah Şelalide adındaki genci ateş ederek öldürdüğünü ve Azzam Şelalide'yi de gözaltına aldığını bildirmişti.