Hayatımız havadan 'Drone'lanacak!

Hayatımız havadan 'Drone'lanacak!
Haber Tarihi : 15 Nisan 2016 09:53:10
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

İnsansız hava uçakları olarak nitelendirilen 'drone'ler askeri teknolojiden başlayarak, birçok alanda faaliyet gösteriyor. Yapılan çalışmalara göre 'drone'lar gelecek 5 yılda hayatımızda önemli değişikliklere sebep olacak.

ABD'de yayınlanan drone raporuna göre, insansız hava araçları önümüzdeki 5 yıl içinde hayatımızda önemli değişiklikler getirecek. Raporda, drone satışlarında büyük artışların olacağı ve bu araçların hayatımızın her yerinde kullanılacağı belirtiliyor.

Askeri olarak önümüzdeki yıllarda insansız hava araçlarının, daha ölümcül bir şekilde kullanılabileceği, askeri yönüyle daha uzun uçuşlu ve dayanıklı araçlar üretebileceği üzerinde duruluyor. Droneların, askeri istihbarat konusunda endişeler olsa da, çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde daha fazla kullanılması da bekleniyor.

'Drone Yasaları' gündemde

Tüketici pazarında da yoğunlaşacak drone'ların en büyük sorunu, güvenlik kaygıları nedeniyle hükümetler tarafından yasaklanması. Örneğin Avrupa'da Almanya olmakla beraber 28 AB ülkesinde yeni ‘drone' yasasının çıkması bekleniyor.

Günümüzde de drone sahiplerini birçok yasal yenilikler bekliyor. Drone'lerin büyüklüğü ve kapasitesine göre uçuş koridoru, sigorta, uçuş yüksekliği izni gibi yeni yasalar gündeme gelecek. Fransa'da son iki yıl içinde Nükleer Santraller üzerinde uçan Drone güvenlik güçlerini alarma geçirmişti. Drone uçakların kullanımı terör saldırıları başta olmakla sürekli kullanımı da halkı rahatsız etmeye başladı.