HDP'den Peygamberimize skandal hakaret!

HDP'den Peygamberimize skandal hakaret!
Haber Tarihi : 15 Ekim 2015 12:28:22
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

HDP'nin Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ın sokaklarına billbord olarak asılan afişlerin Peygamberimize hakaret edilen karikatürlerden biri olduğu iddia edildi.

Son zamanlarda artan kadın ölümlerine dikkat çekmek için farkındalık oluşturmak isteyen HDP'li Yenişehir Belediyesi, “Şiddet şiddeti doğurur” sloganıyla kentin en işlek yerlerine afişler astı.

Fakat o afişlerden biri var ki sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

İddiaya göre asılan afişlerden biri Dünya çapında büyük protestolara neden olan Hz. Peygambere hakaret karikatürü.

"Tepkiler üzerine kaldırıldı"

Afişi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde asan HDP'li Belediyeye vatandaşlardan tepki yağdı. Skandal karikatürün yer aldığı bilbordun, halkın tepkisi üzerine kaldırıldığı öne sürüldü.

Kınama ve istifa

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi Başkan Vekili Ahmet Yılmaz bilboardaki afiş sebebiyle H, Yenişehir Belediyesi'ni özür dileyerek istifaya davet etti. Yılmaz, ‘Yenişehir Belediyesinin bu birimindeki sorumluları istifaya davet ediyoruz. Bu sorumsuzluğa izin veren Belediye eş Başkanlarını Öz savunmalarını sunmaya ve sorumluları cezalandırmaya davet ederken Dindar Diyarbakır halkı adına halktan özür dilemeye davet ediyoruz' dedi.