VF kat sol
VF kat sağ

Hdp Hükümeti kararlamak için elinden geleni yapıyor

Hdp Hükümeti kararlamak için elinden geleni yapıyor
Haber Tarihi : 25 May 2015 08:41:54
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Hdp Hükümeti kararlamak için elinden geleni yapıyor

Elektrikleri kesip suçu Hükümet'e atıyorlar

Anketlerde barajı aşamadığını gören HDP, Paralel Yapı'yla birlikte yeni kumpaslar için kolları sıvadı.

HDP'li belediyeler oy alamadıkları bölgelerde çöp toplamazken vatandaşın suyu da sık sık kesiliyor. Elektrikleri kesip suçu Hükümet'e atmak da bir başka kirli oyun.

Araştırma şirketlerinin yaptığı bütün anketlerde barajı aşamadığını gören HDP ile Paralel Yapı, Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşın oyunu gasp etmek için her yola başvurmaya başladı. HDP'nin Van'da musluktan kan akan afişleri ve caddelere HDP dışında girmek tehlikeli ve yasaktır afişleri asmasından sonra şimdi de hizmetleri aksatarak vatandaşı tehdit ettiği ortaya çıktı.

Oy vermeyene hizmet yok

HDP Van merkez başta olmak üzere ilçe ve köylerinde HDP'ye oy vermeye yanaşmayan vatandaşların çöplerini toplamıyor, sık sık su kesintisi yapıyor. Paralel Yapı'nın ise diğer resmi kurumlardaki unsurları aracılığıyla hizmetleri aksatarak hükümete ve AK Parti'ye karşı tepki oluşmasını sağlıyor.

Sayaç değişikliği bahanesi

Seçimlerin en çekişmeli yaşandığı Van ve ilçelerinde elektrik enerjisine dayalı bir tarımsal sulama ve sanayi kullanımı olmadığı halde her gün elektrik kesintisi yapılması vatandaşı canından bezdirdi. Özellikle köyler, sayaçların değiştirileceği bahanesi ve bazı kişilerin elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle karanlıkta bırakılıyorlar.

Karanlıkta bırakma tehdidi

Elektrikler genellikle cuma akşamı veya cumartesi sabahı kesilerek iki gün boyunca köylüler karanlıkta bırakılıyor. Bu şekilde vatandaşı AK Parti ve Hükümet'e karşı kışkırtılıyor. Cumartesi pazar olduğu için hiçbir resmi kurum nezdinde girişimde bulunamayan vatandaşlar ise iki gün boyunca karanlıkta bırakılıyor. Van'ın Erciş ilçesi'nin Salman Ağa köyü sakinleri cumartesi sabahı sayaçlarının değiştirileceği bahanesiyle elektrikleri kesilen onlarca köyden sadece biri.

AK Partililer'i karşılamayın

HDP ile Paralel çete el birliğiyle hizmetleri aksatıp AK Parti'ye karşı tepki oluşturmaya çalışırken bu oyunlara gelmeyen vatandaşlar ise YDG-H ile KCK tarafından tehdit ediliyor. Köy köy gezen teröristler köy muhtarlarını ve köyün önde gelenlerini tehdit ederek AK Parti adayı gelirse kesinlikle karşılamayacaksınız tehdidinde bulunuyor. Birçok köy muhtarı, AK Parti'li adayları arayarak gelmemeleri konusunda ricada bulunuyor. Köylüler, "Oyumuz AK Parti'nin ancak lütfen gelmeyin" diyor.

Kaynak : Star