HDP'li milletvekili PKK'ya silah götürürken yakalandı

HDP'li milletvekili PKK'ya silah götürürken yakalandı
Haber Tarihi : 07 Eylül 2015 10:49:29
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

HDP Milletvekili Şafak Özanlı Kağızman-Digor kırsalındaki terör örgütü PKK'nın gıda silah götürürken polis tarafından yakalandı.

Kars Milletvekili Şafak Özanli'nin, beraberindeki 7 kişiyle Kağızman ve Digor kırsalındaki bölücü terör örgütü PKK mensuplarına gıda ve yaşam malzemesi götürdüğü iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, "Digor ilçe merkezindeki bir marketten bölücü terör örgütüyle bağlantılı 8 kişinin yüklü miktarda gıda ve ihtiyaç malzemesi satın alındığı" yönünde yapılan ihbar üzerine, emniyet güçleri ilçe çıkışında önlem aldı.

ÇUVALLARDA NELER VARMIŞ?

İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince durdurulan 3 araçta yapılan aramada, "Kağızman ve Digor kırsalındaki bölücü terör örgütü PKK mensuplarına götürüldüğü" değerlendirilen çuvallar içerisinde ekmek, meyve, yağ ve temizlik maddesi gibi çeşitli malzemeler ele geçirildi.

- Emniyete götürülen şüphelilerden biri milletvekili çıktı 

Araçlarda bulunan 8 kişi, ifadelerinin alınması için Digor İlçe Emniyet Amirliği'ne götürüldü. Burada yapılan kimlik tespitinde şüphelilerden birinin HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli olduğu ortaya çıktı. Özanli, milletvekili dokunulmazlığına sahip olması nedeniyle hakkında herhangi bir işlem yapılmadan serbest bırakıldı. 

Savcılık talimatıyla gözaltı işlemi uygulanan diğer şüpheliler ise emniyet ve adliyede alınan ifadelerinin ardından sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

DAHA ÖNCE DE FAYSAL SARIYILDIZ YAKALANMIŞTI

Daha önce de HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız, terör örgütü YPG'yi silah götürürken yakalanmıştı.