HDP’li muhtar kanserojen su içiriyor

HDP’li muhtar kanserojen su içiriyor
Haber Tarihi : 25 Aralık 2015 09:05:29
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Adıyaman’da bir köy muhtarının kendisini seçen seçmenine “Benden değil Ak Parti’den hizmet bekleyin” diyerek köylüleri mağdur ettiği iddia edildi.

SÜLEYMAN UĞUR / YENİ SÖZ

HDP'ye sempati duyan Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Ulupınar köyü muhtarı İsmail Başlı'nın, 1 Kasım genel seçimlerinde Ak Parti'ye oy verdikleri için, seçildiği mezralara hizmet vermediği ortaya çıktı.

KANSEROJENLİ SU İÇİYORLAR!

Ulupınar, Bakacak ve Mustafaçayır mezralarının muhtarı olan İsmail Başlı'nın, HDP'ye oy vermeyen Ulupınar mezrası sakinlerine hizmeti durduğu iddia edildi. Mezra sakinlerinin içme suyunda kanserojen madde olduğunu belirten Ulupınarlı Bahri Türkeri, “Köyümüzdeki içme suyunun kanserojen madde içerdiğini öğrendik ama başka su kaynağımız olmadığı için mecburen bu suyu tüketiyoruz. Çocuklarımız bağırsak enfeksiyonu hastalığına yakalandı. Yetkililerden köyümüze temiz su ve okul istiyoruz. Çocuklarımız 13 kilometre uzaklıktaki okula gidiyorlar. Yetkililerden sorunlarımıza duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

Köy sakinlerinden Baki Türkeri, “Defalarca mezra muhtarımız olan İsmail Başlı'ya su ve okul sorunlarımızı anlattık. Ancak muhtarımız HDP'li olduğu için ve bizim köyün de Ak Parti'ye oy vermesi sebebiyle sesimizi yetkililere duyurmuyor” şeklinde konuştu.

KÖYLÜLERİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMEDİ

Yerel kaynaklara açıklama yapan Adıyaman İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğa, “Köylülerin içme suyu kaynağının baraj göletine yakın olması ve tarlalara atılan Nitrat Gübreden dolayı içme suyuna sızma var. Vatandaşlarımızın durumu bildirmesi üzerine yapılan çalışmalar ile köye içme suyunu baraj göletinden vereceğiz. Yaklaşık 10 gün içerisinde yeni içme suyu verilecek” dediği ancak mezra sakinlerinin mağduriyetlerinin hala giderilmediği öğrenildi