Hopa'da yaralar sarılıyor

Hopa'da yaralar sarılıyor
Haber Tarihi : 03 Eylül 2015 07:34:37
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Hopa'da yaralar sarılıyor

Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanların ardından yaraların sarılması için 862 personel, 282 iş makinesi ve 2 helikopterle çöp ve molozların temizlenmesi çalışmaların yürütülüyor.

Çöp ve moloz yığınlarının biriktiği Karadeniz Sahil Yolu'nun Hopa girişinde, Karayolları Genel Müdürlüğü ve çevre illerden gelen belediye ekiplerince temizleme çalışması devam ediyor.

İlçe merkezinde selin en çok etkilediği yerlerden olan tır parkında biriken sular, tahliye edildi. Kendi imkanlarıyla araçlarını tamir etmeye çalışan vatandaşlar, sel sularının çekilmesiyle geride kalan çamur ve balçıkların arasından araçlarını çıkarmayı sürdürüyor.

Esnaf, elektrik ve suyun verilmeye başlanmasının ardından iş yerlerindeki temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

Selde kaybolan 4 yaşındaki Talha Su'nun aranmasına Hopa Deresi, Necla Kakşi (17) ve Melek Kakşi'nin (35) aranmasına ise Sugören ve Yeşilköy civarlarında devam ediliyor.

Hasar tespit ekibi, Hopa'da yüzde 50 oranında hasar çalışmasını tamamladı. Yapılan çalışmada 3 evin yıkıldığı tespit edildi, 41 konuta ise "oturulamaz" raporu verildi. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda, toplam 266 afetzedenin 14 milyon 415 bin 50 lira zararı olduğu belirlendi.