İbrahim Kalın'dan alçak saldırıya sert tepki

İbrahim Kalın'dan alçak saldırıya sert tepki
Haber Tarihi : 08 May 2021 10:52:45
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Mescid-i Aksa'daki alçak saldırıya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan tepki geldi.

İsrail güçlerinin, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya giden Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldırılarında en az 53 kişi yaralandı. Yaşanan bu insanlık dışı olaya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın A Haber canlı yayınında sert tepki gösterdi.

Kalın, "Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bu kademeli sistematik İsrail saldırıları ilk defa olmuyor. Ve işgalci İsrail güçlerinin Ramazan orucunu ve Mescid-i Aksa'yı dahi hiçe sayan, hiçbir kutsala saygısı olmayan tavrını oraya koyan bir durumla karşı karşıyayız. Filistin halkı yalnız değildir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, Türkiye olarak Filistin'in haklı davasında yanlarında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Saldırıları şiddetli şekilde kınıyoruz" dedi.

'BATI DÜNYASI BU DURUMDAN UTANÇ DUYMALI'

Kalın, "Batı dünyası yaşanan bu durumdan utanç duymalı" sözleriyle İsrail'in uyguladığı insanlık dışı tavra tepki gösterdi.

'İŞGALCİ BİR GRUP VATİKAN'A SALDIRSAYDI...'

"Dünyanın bir başka yerinde bir başka dinin kutsal mekanına böyle bir saldırı olsaydı acaba dünya kamuoyu ne derdi? diyen Kalın, "İşgalci bir grup Vatikan'a saldırsaydı dünya kamuoyu nasıl tepki verirdi? Bu yaşananları ibretle izliyoruz. Bunun hesabını soracağız. Cumhurbaşkanımızın net bir ifadesi var 'Kudüs kırmızı çizgimizdir.' bu bizim duruşumuzdur" ifadelerini kullandı.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI

İslam dünyasına çağrıda bulunan Kalın, "İsrail'e saldırıları durdurması için ortak tavır alınmalı" dedi.