İHH'den Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki mağdur ailelere küçükbaş hayvan desteği

İHH'den Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki mağdur ailelere küçükbaş hayvan desteği
Haber Tarihi : 08 Ağustos 2022 18:12:24
Son Güncelleme Tarihi : 08 Ağustos 2022 23:13:07

TEL ABYAD (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde düzenlediği Aileleri Kalkındırma Projesi kapsamında 10 ihtiyaç sahibi aileye 60 küçükbaş hayvan desteği sağladı.

İHH Kilis Suriye Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Ahmet Kenan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tel Abyad Yerel Meclisine bağlı Sosyal Hizmetler Biriminin tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelere İHH ekiplerince AFAD'ın koordinesinde küçükbaş hayvan desteği sağlandığını söyledi.

Aile başı 4 koyun, 2 keçi ve bir kereye mahsus 4 aylık yemin dağıtıldığını aktaran Kenan, "Gayemiz kendi geçimlerini sağlayabilmek için iş imkanı sağlamaktır. Balık vermenin yerine balık tutmayı öğretmektir." dedi.

Kenan, ailelerin bu hayvanları besleyerek çoğaltacağını ve bölge ekonomisine katkıda bulunacaklarını belirterek böylelikle bölgedeki ciddi şeklide artan işsizlik ve yoksulluk oranını azaltabildiklerini ifade etti.

Hırbıt Er Riz köyünden iki çocuk annesi Yazi Meşko "Hem hayvanları hem de yemleri verdiler. Hayvanlara hastalıklara karşı aşılarını yaptılar. Allah razı olsun. Herkese teşekkürler." diye konuştu.