İhracatın önündeki engeller kalkacak

İhracatın önündeki engeller kalkacak
Haber Tarihi : 21 Aralık 2015 12:07:17
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 'Üretimin, yatırımın ve ihracatın önündeki engelleri kaldıracağız, var olan birtakım bürokratik engellerin üzerine gideceğiz' dedi.

Bakan Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha fazla uluslararası doğrudan yatırımın Türkiye'ye gelmesini istediklerini söyledi.

Ağbal, "İstiyoruz ki istihdam yaratan, daha fazla ihracat yapan ama yaptığı ihracat daha fazla yüksek teknoloji ürünlere dayanan, beşeri sermayesi güçlenmiş, kişi başına milli geliri artmış ve refah toplumuna daha fazla yaklaşmış bir Türkiye'yi elde edelim" şeklinde konuştu.

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı ile ilgili olarak da Ağbal, gelir vergisine ilişkin kanunların 40-50 yılda bir çıktığını belirterek, "Geçen dönemde Meclis'e sunulan bir tasarı var ama onun daha da zenginleştirilmesi ve reform içeriğinin daha da genişletilmesi lazım. O çalışmaları sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

"İyi niyetli mükellef korunacak"

Vergi Usul Kanunu'na ilişkin çalışmaları da bulunduğunu dile getiren Ağbal, şu değerlendirmede bulundu:

"Vergi Usul Kanunu niye önemli? Mükellef haklarının güçlendirilmesi anlamında, vergi cezalarıyla ilgili daha caydırıcı vergi ceza sistemini mutlaka önümüzdeki dönemde hayata geçirmemiz lazım. Bizim iyi niyetli, vergisini tam ve zamanında ödeyen mükellefi koruyacak, onun gösterdiği bu iyi niyeti ödüllendirecek birtakım unsurları, teşvikleri yapmamız lazım. Bu, vatandaşlarımızın uzun süredir bizden talebi."