İkinci Atalay Demirci vakası!

İkinci Atalay Demirci vakası!
Haber Tarihi : 17 Ağustos 2016 10:03:50
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Erciyes Üniversitesi'ndeki FETÖ soruşturmasında Yetenek Sizsiniz yarışmasında finale kalan Hakan Akdoğan gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 300 polis FETÖ/ PYD soruşturması kapsamında Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi, görevlisi ve personelinden 100 kişiye yönelik operasyon başlatıldı. Bu görevlilerin yanı sıra 10 polis de gözaltına alındı. Operasyonun eş zamanlı olarak Kayseri, Ankara ve Tokat'da da yürütüldüğü açıklandı.

300 POLİSLE DEV OPERASYONCumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nun talimatıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) şube ekipleri ile birlikte yaklaşık 300 polis tarafından, bu sabah erken saatlerden itibaren operasyon başlatıldı. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğü tarafından FETÖ/PYD terör örgütü içindeki faliyetlerinden dolayı açığa alınan 100 personelle ilgili talimat ve mahkeme kararıyla arama ve gözaltı kararını uygulanmaya başlandı. Ekipler tarafından Kayseri merkezli, Ankara ve Tokat'da da gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerinde aramalar başlatıldı. Bu arada 10 polis de yakalandı.

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA O DA VAR

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 100 kişinin içinde "Yetenek Sizsiniz"yarışmasında finale kalan Hakan Akdoğan da vardı.  Akdoğan, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olararak çalışıyordu.