İşgalcilerin Filistin saldırısında onlarca yaralı var

İşgalcilerin Filistin saldırısında onlarca yaralı var
Haber Tarihi : 09 Ekim 2015 13:21:44
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Yahudi işgal güçleri Gazze sınırında sivillere ateş açtı: 5 ölü, 30 yaralı

15-10/09/cq3-4opxaaakqal.jpgİsrailli kolluk güçlerinin Gazze sınırında halka ateş açtığı, olayda 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsmail Hani'ye 3. intifada çağrısı yaptı.İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları protesto etmek üzere Gazze'de protesto eylemi yapan halka İsrail askerleri ateş açtı.

Saldırıda beş kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.İsrail ordusu, 200 civarında Filistinli'nin sınıra 100 metre kadar yaklaştığını ve İsrail tarafındaki askerlere taş attığını iddia etti. İsrail askerlerinin ateşle karşılık vermesi üzerine beş kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Bu saldırıyla birlikte İsrail kolluk güçleri ile Yahudi yerleşimciler tarafından bu yıl öldürülen Filistinli sayısı 35 oldu.

 
KESKİN NİŞANCILAR ATEŞ AÇTI
 
Reuters'in bildirdiğine göre, görgü şahitleri İsrailli keskin nişancıların da Filistinlilere ateş açtığını söyledi.Sınırda, İsrail tarafından oluşturulan 300 metre derinliğinde bir tampon bölge bulunuyor. Tampon bölgenin bittiği yerde ise Hamas'a ait gözetleme kuleleri yer alıyor.
 
"GERÇEK BİR İNTİFADA"
 
Gazze'de kontrolü elinde bulunduran Hamas'ın siyasi büro şef yardımcısı ise son dönemde artan saldırılar ile ilgili yaptığı açıklamada "Olanlar sadece bir halk öfkesi veya geçici çatışma değil, gerçek bir intifadadır.
 
Bu intifadaya her türlü siyasi ve maddi desteği sağlamak gerekiyor" diye konuştu.Ayrıca "Kudüs ve Aksa bizim kanımız ve ruhumuzdur, inancımızın bir parçasıdır" ifadelerini kullanan Haniye, işgal güçlerine karşı bıçaklı eylemlerde bulunan filistinlileri "kahraman" olarak niteledi.ü.