İşleri güçleri Türkiye’ye saldırmak

İşleri güçleri Türkiye’ye saldırmak
Haber Tarihi : 27 Ekim 2015 06:30:47
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Siyonist Axel Springer grubunun sermayesi ile yayın yapan Aydın Doğan medyası seçimler yaklaştıkça saldırılarını da artırdı. Ömrünü batı virüsünü yaymaya adamış sahte demokrat ve sözde özgürlükçü Noam Chomsky’i konuşturan Hürriyet, iğrenç algıyı onun üzerinden sürdürdü.

Yeni Söz | Özel Haber

MUHALİF GÖRÜNÜMLÜ MİSYONER

 “Avrupa ırkçıdır Türk'le aynı sokakta yürümez” gibi güya Türkiye'yi övüyormuş gibi sunulan mülakatta batı misyoneri Chomsky'i otoriter olmakla itham etti. Türkiye gibi ülkeleri maniple etmekle görevli Chomsky, “Son dönemde Türkiye'de otoriter eğilimler gösteren ve Kürt sorununu yine baskıyla çözme yoluna giden bir devletle karşı karşıyayız” dedi.

YENİ TÜRKİYE'YE SALDIRDI

Batıda geliştirilip Doğan medyası gibi yayın organlarınca servis edilen “diktatör” ve “otokratik” gibi masalları pazarlayan misyoner Chomsky,  Türkiye devletini hem Türklere hem Kürtlere hem de Türkiye'de özgürlükler ve demokrasinin yerleşmesine dair umutlara çok zarar verme yalanına sığındı. Türkiye'nin dünya halklarınca ayakta alkışlanan Suriye politikasını ise “zararlı” olmakla itham etti.

ÇANAK SORULARA ARSIZ CEVAPLAR

Aydın Doğan'ın acar elemanın AK Parti ve Erdoğan'ın yüzde 34 oy aldığı günlere “büyük kredi” deyip yüzde 52 oy aldığı dönem için halk desteğinin olmadığını iddia etmesine Türkiye ve İslam düşmanı Chomsky, “bugün Türkiye'nin geldiği noktayı etkileyen en önemli faktörlerden biri Erdoğan'ın kendi otoriter eğilimleri” diyerek düşmanlığını bir kez daha açık etti.

AB IRKÇIDIR TÜRKİYE'Yİ ALMAZ

Sadece Türkiye halkının değil dünya mazlumlarının umudu haline gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı otoriter olmakla suçlayan sözde muhalif Chomsky, Hürriyet'in acar elemanın çanak sorularına arsız cevaplar vermeyi sürdürüyor. “Avrupa son derece ırkçıdır. Türklerin kendileriyle eşit bir şekilde Avrupa sokaklarında yürümesini istemezler” itirafında bulunan Chomsky, AB'ye almamak için Türkiye'nin önüne her seferinden yeni başlıklar konulduğunu kaydetti.

DÖNEK LİBOŞLARA GAZ VERDİ

AB'nin Türkiye'yi almamasının Türk devletini eski otoriter günlere dönmeye ittiği yalanını söyleyen sermayesinin yol yapıcısı Noam Chomsky, Erdoğan'a savaş açan liboş ve ekmek veren adına havlayan dönme ve dönek aydınlara övgüler düzdü. Türkiye eğitimli ve entelektüel kesimleri devlete karşı bu kadar keskin tavır alan tanıdığım tek ülke diyerek dönek liboşlara gaz vererek bel altı vuran korkakları “cesur” diye itham etti.

KENDİ KENDİNİ ELE VERDİ

Utanmadan Türkiye ve Erdoğan'ı “otoriter” olmakla suçlayarak “eğitimli, entelektüel ve ayrıcalıklı aktivistlerin sivil itaatsizliğe katılmaları Batı'da hiç olmayan bir şey” diyen Chomsky, Türkiye'de dileyenin dilediğinin yapabilmesini ve buna karşılık teröre bulaşmadığı takdirde hiçbir takibata uğramamasını bile devletin aşırı önlemlerine ve sıkıntılı yargı süreçlerine bağlaması çirkin niyetini açık seçik ortaya koydu

UTANMAZ ÜLKENE BAK

Yaşadığı ülkede sokağa çıkanların polis kurşunlarına hedef olduğu Almanya'da Merkel aleyhine twit attığı için 2 yıl hapse mahkûm edildiğini, İngiltere'de şüpheli diye batılıların bile canice katledildiği gerçeğini bile bile yalan söyleyen maskara entelektüel, “Türkiye'de bu baskılar Batı'dakinden çok daha sert ve acımasız bir hal alabiliyor” yalanını söyledi.

YALANCILIĞIN BU KADARI

Bulgaristan eski Başbakanı'nın Müslüman mültecilere “vaftiz olun alalım”, Macaristan Başbakan'ın Müslüman olmayan göçmenleri almayız gibi faşizan yaklaşımlarını bile bile, Türkiye'nin 8 milyar dolar harcayarak 2,5 milyon muhacire ev sahipliği yapmasını bile “Türkiye'nin mültecilere yönelik tavrı da yine bir derstir” diyerek eleştirdi.

TARAFSIZLIK NUMARASINDA BİLE…

Hürriyet muhabirinin “Başta çizdiğiniz karamsar tabloya rağmen Türkiye'de umutlu olmayı gerektiren bazı şeyler hâlâ var desenize” sorusu üzerine birazcık vicdana gelmiş gibi gözüken Noam Chamurosky, bir yandan kinini kusuyor, diğer yandan da güya tarafsızlık numarası çekiyor. Son dönemdeki baskıcı havaya rağmen 90'lardan sonra yaşanan açılım dönemi umut veren işaretlerle doluydu diyen Chamurosky,  “Bence her şeye rağmen 10 sene önceki o ruhu tekrar yakalayabilirsiniz. Ben Türkiye için her şeyin bittiğini düşünmüyorum” diyor.

GEZİ ETKİLEYİCİYDİ

Hrant Dink'in 2007'de öldürülüşünü Erdoğan muhaliflerini harekete geçirdiğini ima eden Chamurosky, Gezi kalkışmasına övgüler düzerek, “Gezi tüm hedeflerine ulaşmamış olabilir ama yaşanan kadarı etkileyici olmasına yeter” dedi.

KATİL ESED'E TOZ KONDURMAMIŞ

İngiltere ve ABD'nin şimdi ise Rusya'nın Irak ve Suriye'deki cinayetlerine değinen Chamurosky, Bölgede yaşanan “mezhep savaşı” olarak tanımlayarak başka bir oyun oynuyor. Mülteci sorununu işgalciler ve terör örgütü DAEŞ'e bağlayıp, katil Esed'in teröründen hiç söz etmiyor. Erdoğan için kılıç gibi kullandığı dilini katil Esed söz konusu olduğunda kınından çıkarmıyor. ABD, İngiltere ve Avrupa'yı mültecilere sahip çıkmamakla da suçluyor. DAEŞ'i oluşturanın batı olduğunu kabul ediyor ancak ardından suçu hemen Müslümanlara özellikle de Sünni Müslümanlara atıveriyor. Atıyor çünkü bununla Müslümanlar arasında fitne tohumu ekebileceğine inanıyor.