İsrail: ABD karşı çıksa dahi Refah'a kara saldırısı başlatacağız

İsrail: ABD karşı çıksa dahi Refah'a kara saldırısı başlatacağız
Haber Tarihi : 21 Mart 2024 20:38:08
Son Güncelleme Tarihi : 21 Mart 2024 20:39:21

İsrail Stratejik İşler Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Ron Dermer, yaklaşık 1,5 milyon sivilin sığındığı Refah kentine ABD karşı çıksa da kara saldırısını başlatacaklarını duyurdu.

Amerikalı gazeteci Daniel Samuel Senor'un sunduğu "Call Me Back" adlı bir podcast programında konuşan Dermer, Gazze Şeridi'nde "savaşı kazanana kadar" Filistinlilere karşı saldırıların devam edeceğini söyledi.

Gazze Şeridi'nde güvenli bir alan bırakmayan saldırılardan kaçmaya çalışan yaklaşık 1,5 milyon Gazzelinin sığındığı Refah kentine saldırı konusunda ABD'nin itirazlarını dinlemek için İsrailli bir heyetin Washington'u ziyaret edeceğini hatırlatan Dermer, İsrail'in ABD'nin Refah konusundaki fikirlerini dinleyeceğini ancak iki taraf arasında fikir birliğine varılmasa da "Refah'ı işgal edeceklerini" dile getirdi.

İsrailli Bakan, "Bu gerçekleşecek, İsrail tek başına savaşmak zorunda kalsa da bu olacak. ABD dahil tüm dünya İsrail'e karşı dursa da savaşı kazanana kadar devam edeceğiz. Artık hükümet içinde sol kesim de dahil olmak üzere savaş hedeflerine ulaşılana kadar devam etme konusunda bir görüş hakim" ifadelerini kullandı.

Dermer, Refah'ın Filistinli direnişçilerin "kalesi" olduğunu savunarak, İsrail'in ABD ile anlaşmazlığa neden olsa bile Refah'ın kontrolünü ele alacağını söyledi.

TRT Haber