İstanbul'da kar kalınlığı 30 cm'yi buldu

İstanbul'da kar kalınlığı 30 cm'yi buldu
Haber Tarihi : 31 Aralık 2015 10:29:51
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

İstanbul'da dün gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı, gece boyunca etkisini artırarak devam ediyor. İstanbul'u beyaz örtü ile kaplayan kar yağışının yoğun bir şekilde devam ederken ara ara tipiye dönüştüğü de görüldü.

Kentin özellikle yüksek kesimlerinde etkisini gösteren karın kalınlığının bazı ilçelerde 30 cm'e ulaştığı görüldü.Belediye ekiplerinin tuzlama çalışmaları nedeniyle Beyoğlu, Şişli, Kağıthane ve Beşiktaş'ta ana arterlerde olumsuzluk yaşanmazken ara sokaklarda, kar lastiği takmayan araçlar yokuş çıkarken güçlük çekti. Yokuşlarda mahsur kalan araçlar vatandaşların yardımıyla kurtuldu. Taksim Gezi Parkı'nda bir grup kartopu oynayarak kar yağışını eğlenceye çevirdi. Atatürk Anıtı çevresinde vatandaşlar bol bol kar fotoğrafı çekti. Belediye ekipleri anıt çevresinde tuzlama çalışması yaptı.Bazı balıkçılar Galata Köprüsü'nde teneke içinde yaktıkları ateşlerle ısınıp balık tutmaya çalıştı, Sultanahmet Meydanı'nda turistler arkadaşlarıyla karda yürüyüş yaptı. Ortaköy Camisi yanında bazı vatandaşlar ise beyaza bürünen meydanda fotoğraf çektirdi, kartopu oynadı.YOĞUN OLARAK DEVAM EDECEK!Karadeniz üzerinden gelen hava kütlesi ve saatte hızı 40 kilometreyi aşan kuvvetli poyrazın havayı soğutmasıyla, sıcaklığın hızla 4 derecelerin altına düştüğünü söyleyen Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, kar yağışının yoğun olarak devam etmesinin beklendiğini söyledi.CUMARTESİ'YE KADAR SÜRECEKKar yağışının cumartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.30 CM'Yİ BULDUBu sabah 07:00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları

Kartal, Beykoz, Şile köyleri 20-30 cm

Ümraniye, Çamlıca, Çekmeköy 20-25 cm

Çatalca, Büyükçekmece 18-20 cm

Gaziosmanpaşa, Sultançiftliği, Göktürk  15-17 cm

Bayrampaşa, esenler, Eyüp, Sarıyer, Beşiktaş, Fatih, Kağıthane, Arnavutköy, Pendik, Tuzla 12-16 cm

Küçükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Silivri, Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir  10-14 cm

Diğer semtlerde ise 3 ila 5cm aralığında

OKULLAR TATİLİstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Cuma günün yılbaşı nedeniyle resmi tatil olan okullarda yarın kar tatilinde eklenmesiyle İstanbul'daki öğrenciler 4 günlük tatil yapacak.