İstanbul'da otomobilden hırsızlık şüphelisi 7 kişiden 6'sı tutuklandı

İstanbul'da otomobilden hırsızlık şüphelisi 7 kişiden 6'sı tutuklandı
Haber Tarihi : 05 Şubat 2024 14:14:28
Son Güncelleme Tarihi : 05 Şubat 2024 17:11:35

İstanbul'da, farklı tarihlerde yaşanan otomobilden hırsızlık ile plakaların çalınması olaylarına karıştıkları tespit edilen 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

 (AA) 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, farklı ilçelerdeki hırsızlıklara ilişkin ihbarların ardından şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Güvenlik kameralarında yapılan incelemeler sonucu, Avcılar'da Tahtakale Mahallesi'nde yüzü maskeli 2 kişinin park halindeki lüks otomobilin camını kırıp içinde bulunan konsolu sökerek, geldikleri araçla olay yerinden uzaklaştığı belirlendi.

Ekiplerin yaptığı incelemelerin sonucunda olayda kullanılan aracın G.T. isimli kadın tarafından kiralandığı, hırsızlık şüphelilerinin ise F.T. ve B.T. olduğu tespit edildi.

Yapılan araştırmada, 2 şüphelinin aracı kiralayan G.T'nin kardeşi olduğu anlaşıldı.

Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki ifadelerinde 26 Ocak'ta A.D, İ.U. ve İ.E'nin de başka bir servis aracından hırsızlık yaptığını söyledi.

Bunun üzerine sinema salonu çıkışında gözaltına alınan 3 şüphelinin Fatih, Avcılar, Eyüpsultan ve Başakşehir'de yaşanan birçok otomobilden hırsızlık ve plaka çalma olayına karıştıkları belirlendi.

Şüphelilerin çaldıkları multimedya sistemleri ve konsol panellerini sattıklarını söyledikleri B.S. de yakalandı.

Adli makamlara 28 Ocak'ta sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı, G.T. ise serbest bırakıldı.