İthal takozlara karşı millileşme yolculuğu

İthal takozlara karşı millileşme yolculuğu
Haber Tarihi : 20 Ekim 2015 07:00:21
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türkiye özellikle son 13 yılda AK Parti hükümetinin öncülüğünde attığı, millileşme adımlarıyla Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ekonomik ve stratejik şahlanma yaşıyor. Hükümet milli icraatlarla ilgilenirken muhalefet de millileşmenin önünde ‘ithal takoz’ vazifesi görüyor. İşte son dönemde yapılan milli icraatlar ve onu engellemeye yönelik atılan muhalif icraatlar.

Furkan Hasdemir | Yeni Söz

ASRIN PROJESİNİ YAPANLAR VE ASRIN 'TAKOZLUĞUNU' YAPANLAR

‘Asrın Projesi' ile KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak

"Asrın Projesi" olarak nitelendirilen, KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak, "KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınan 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajı'na aktarılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın"KKTC'nin su meselesinin kökünden çözülmesine" yönelik verdiği talimatla yapılan "KKTC Su Temin Projesi" ile 7 bin 525 kişiye ilave istihdam imkânı ve yıllık 80 milyon lira net gelir artışı sağlanacak. 

‘Barış Suyu'nu istemeyen sol sendikadan skandal sözler

nankor-kibris_8220

Daha önce CHP'ye bir ziyareti sırasında o dönemki CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin'in kendisine, ‘AKP, Kıbrıs'ı satıyor' ifadesini kullandığını söyleyen(Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elçil, Barış Suyu Projesi protestosunda Türkiye'ye adeta kin kustu.

17 parti ve örgütün destek belirttiği eylemde sözcü olarak konuşan Elçil,“Arkadaşlarımızı ve yoldaşlarımızı katleden, Güneydoğu'da kendi çıkarları için insanlara kıyım yapan, Kıbrıslı Türklere her fırsatta hakaret eden bir diktatörün getirdiği suyu istemiyoruz" dedi. Konuşma gruptan tarafından alkışlarla karşılandı.

Öte yandan Türkiye'de yapılan her yeniliğin karşısında olan Doğan Medya, KKTC'ye su Temin Projesi'nden de rahatsız oldu. Hürriyet, bu tarihi projeyi harcanan para üzerinden görmeyi tercih etti.

MİLLİ ARABA VE İTHAL MEDYA

Yerli araba görücüye çıktı

Yakın zamanda seri üretime geçilecek olan ve tüm fikri mülkiyet hakkının Türkiye'ye ait olduğu yerli otomobilin prototip fotoğrafları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından paylaşıldı. Yerli otomobil 2020'den önce yollarda olacak.

CHP: Kaygı verici

Seçimlerde CHP ve HDP için çalışan ve Koç'un distribütörlüğünü yaptığı Batı markalı arabaların tanıtımını yapan Doğan Medya ve FETÖ medyası, tıpkı geçmişte olduğu gibi yerli arabayı baltalamak için “Devşirme millî oto” ve “çakma çıktı” gibi başlıklarla yeni bir algı operasyonu başlattı.

2011'de de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Koç ailesine, “yerli araba işini halledin” teklifinde bulunmuş, CHP'li Umut Oran ise teklifin, ‘kaygı verici ve üzücü' olduğunu söylemişti.

posta_4770

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ PROJESİ VE 'ENGEL PROJESİ'  

Üçüncü köprü

Gezi olaylarından önce Ak Parti seçim vaadlerinde Türkiye'yi şaha kaldıracak “çılgın proje”ler sunmuş. Seçimlerden sonra gerçekleştirmek için adım atmaya başlamıştı.

Hem karayolu hem de demiryolu geçişi sağlayacak olan üçüncü köprüyle, Türkiye'nin, taşımacılık ve ticaret kapasitesi artacak. Köprüden geçecek olan demiryoluyla, Edirne'den İzmit'e kadar şehirlerarası ve şehir içi kesintisiz demiryolu taşımacılığı yapılacak ve bu raylı sistem Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilerek Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yeni yapılacak 3. Havalimanı da birbirine bağlanacak.

Üçüncü köprü kapatılsın

Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı yapılmasın diye birçok AB üyesi yabancı düşünce kuruluşu baskı yapıyordu. Bunun akabinde önce Gezi olayları sırasında Taksim Platformu denilen grup olayların bitirilmesi için Üçüncü köprünün durdurulması şartını koştu. Ardından CHP'den ‘üçüncü köprü iptal edilmeli sesleri yükseldi. HDP kanadı, seçildikleri takdirde üçüncü köprü yapımını durduracaklarını söyledi Onu takiben Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonucunda 8. İdare Mahkemesi, 3. Köprü'nün bağlantı yollarının yapımını durdurdu.

KANAL İSTANBUL VE ' YERLEŞİK İNGİLİZ KANALI'

Kanal İstanbul

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini rahatlatmak adına Karadeniz ile Marmara Denizi arasında açılacak olan ve çevresinde yeni bir şehir kurulacak olan Kanal İstanbul Projesi, hem İstanbul'un çehresinin güzelleşmesine katkı sağlayacak hem de ekonomik ve stratejik üstünlük sağlamasına katkı sunacak.

Kanal İstanbul kapatılsın

İngilizler Montrö Sözleşmesi'ni bahane göstererek, Kanal İstanbul projesinin engellenmesi için diplomatik ve medyatik alandan saldırıya geçti. Bununla birlikte Gezi olaylarında, Gezi sözcüsü olduğunu iddia eden Taksim Platformu, İsyanın durması için Kanal İstanbul projesinin durdurulması şartını koşmuştu. Ardından CHP soru önergesi vererek, Kanal İstanbul Projesi hakkında hayali vehimler ileri sürmüş, projenin faciayla neticelenebileğini belirtmişti. HDP de göreve geldiklerinde Kanal İstanbul Projesi'ne son vereceklerini söyledi.

YÜKSEKTEN UÇANLAR VE ALÇAĞI SEVENLER

Üçüncü havalimanı

AK Parti hükümetinin milli hamlelerinden biri de Üçüncü havalimanı. Açıldığı zaman dünyanın en büyük havalimanı Lufthansa'nın Almanya'da yaptığı transferlerin çoğu Türkiye'ye kayacak. Yaklaşık 100 milyon yolcu İstanbul'a gelecek

Üçüncü havalimanı da kapatılsın

Gezi olaylarından sonra Taksim platformunun iptalini istediği projelerden biri de üçüncü havalimanı. CHP üçüncü havalimanı projesi için önce soru önergesi verdi, ardından iptali için Danıştay'ya başvurdu. HDP'nin seçim vaadlerinden biri havalimanı projesinin iptaliydi. Lufthansa aylardır basın yolu ile THY'yi itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Türkiye'de Alman sermayesinin sözcüsü olarak da bilinen Doğan medya, üçüncü havalimanını engellemek için her yolu deniyor.

Bizde havalimanı yapıldığında          Almanya'da havalimanı yapıldığında

EBABİL'DEN İLHAM ALANLAR VE EBREHE'DEN HALLİCELER

Ebabil ve ANKA

Orduyu zaafa uğrattığı iddiasıyla tartışılan İsrail yapımı Heronların yerini alan yerli İHA ANKA'nın füze sistemli versiyonu geliyor. Ebabil adı verilen yeni yerli İHA'lar, terörle mücadelede mehmetçiğin elini ve ülke savunmasını oldukça güçlendirecek.

Malum medya: ANKA düştü!

Malum medya yerli İHA ANKA'nın test sürüşleri sırasında düşmesini “Yerli ANKA yere çakıldı' başlıklarıyla görmüştü.

anka_ilk_ucusunda_dustu_h677  

TERÖRLE SAVAŞANLAR VE TERÖRDEN MEDET UMANLAR

PKK'nın etkisizleştirilmesi

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda bin 670 terörist etkisiz hale getirildi. Hava ve kara operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdi. Verilen zayiatın büyüklüğü PKK'nın elebaşlarından olan Murat Karayılan'ın telsiz konuşmasına, “Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır Artık Kandil'de barınamıyoruz” Şeklinde yansıdı.

PKK, HDP, CHP, Doğan Medya elele

PKK'ya yönelik operasyonlar başta HDP olmak üzere muhalif yapıları rahatsız etti. PKK'lı teröristlerin cenazelerine katılan, arabalarında taşıdıkları silahlarla destek veren HDP, operasyonlar nedeniyle devleti “geçici savaş hükümeti. Ama adı üstünde;geçici! Kaç savaş yanlısı iktidar geçip gitti.” İfadeleriyle eleştirdi. Selahattin Demirtaş'ta her fırsatta “katil devlet” söylemini yinelemeye devam ediyor. CHP ise HDP ile ‘kardeş parti' görüntüsü vermeye devam ediyor.

Doğan medya ise canlı yayında saz çaldırıp Demirtaş'ı cici çocuk ilan eden, PKK'ya katılan bir kızı canlı yayında ‘şirin kız' olarak lanse eden tavrıyla, HDP ve PKK'nın medya kolu olma vazifesini üstlenmeyi sürdürüyor.

Son olarak muhalefetin hakkını yememek adına gazetecilik ilkeleri gereği onların icraatına da yer vermek gerekiyor;

CRMrH3YW8AAkJx1

Devamı gelecek...