İzmir'de deprem konutları teslim töreni

İzmir'de deprem konutları teslim töreni
Haber Tarihi : 26 Kasım 2021 16:12:15
Son Güncelleme Tarihi : 26 Kasım 2021 18:30:30

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'e 30 Ekim'de bir söz verdiklerini belirterek, "Ayda bebeğin, İnci bebeğin bize uzanan elini hiçbir zaman bırakmayacağız' demiştik. Konutlarımızı teslim etmenin mutluluğunu, gururunu, heyecanını yaşıyoruz." dedi.

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depremde evleri zarar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapımı tamamlanan konutların teslim töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan binaların bulunduğu bölgede tamamlanan konutların önünde düzenlenen törende konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İzmir'de tarihi bir güne tanıklık ettiklerini söyledi.

30 Ekim 2020'deki depremin ardından şubat ayında konutların yapımına başlandığını, 9 ay gibi kısa zamanda deprem konutlarının tesliminin gerçekleştiğini anlatan Kurum, "İzmir'imize 30 Ekim'de bir söz vermiştik. Ayda bebeğin, İnci bebeğin bize uzanan elini hiçbir zaman bırakmayacağız demiştik ve Allah'ın izniyle, sizlerin destekleriyle konutlarımızı teslim etmenin mutluluğunu, gururunu, heyecanını yaşıyoruz. Yeni konutlarımız İzmir'imize hayırlı uğurlu olsun diyorum." ifadelerini kullandı.