VF kat sol
VF kat sağ

Kabe için skandal karar!

Kabe için skandal karar!
Haber Tarihi : 20 Haziran 2022 14:55:40
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

​Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından skandal bir karar alındı. Başkan Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliahttı Prens Selman'ın, Hac ve Umre Bakanlığı tarafından alınan 'Müslümanlar artık mültezeme, Hacer'ül Esved'e ve Kabe'nin duvarlarına dokunamayacak' kararını da görüşmesi bekleniyor.

Kabe ile Müslümanlar arasına pandemi bahanesiyle görünmez duvarlar örülmüştü. Şimdi o duvarların kalıcı olması için skandal bir karara imza atıldı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'nın yeni aldığı kararla hacılar, Hacerü'l Esved taşı ile Kabe kapısı arasındaki kısım olarak bilinen "mültezem"e, Hacer’ül Esved’e ve Kabe’nin duvarlarına artık dokunamayacak.

Daha önce Hacer’ül Esved’i ziyaret eden Müslümanlar, Kabe'ye yüz sürerek dualar ediyordu.

Bu duruma tepki gösteren hacı adayları, bu düzenlemenin tavafın ruhuna aykırı olduğunu belirttiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Prens Selman'ın 'Kabe' kararını görüşmesi bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın çarşamba günü Türkiye'ye geleceğini söyledi. Erdoğan, "Çarşamba günü nasip olursa Veliaht Prens (Muhammed bin Selman) bu ziyareti gerçekleştiriyor. Ankara'da Külliye'de biz de kendilerini kabul edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Hac ve Umre Bakanlığı tarafından alınan kararı da görüşmesi bekleniyor.