Kadın doğum uzmanı hangi hastalıklar ile ilgilenir?

Kadın doğum uzmanı hangi hastalıklar ile ilgilenir?
Haber Tarihi : 03 May 2018 10:36:17
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Kadın doğum uzmanı olarak görev yapan kişiler; kadın hastalıklarından, kısırlık tedavisine kadar birçok konuda yetkindirler.

Kadın doğum uzmanı sadece muayene yetkisi olan değil aynı zamanda ameliyatlarda da bulunma yetkisi olan ve eğitimini bu yönde tamamlamış bir uzmandır. Birçok kişi bu uzmanlara kadın doğumcu da diyebilmektedir.

Doktorunuz uzman doktor ise sadece muayene yetkisi var demektir ancak ameliyat yapacak yetkinlikte değildir. Sizin için gerekli alan hangisi ise buna göre araştırma yapmanız gerekmektedir.

Kadın doğum uzmanı hangi hastalıklar ile ilgilenir?

  • Hamilelik döneminin takibi bu kişiler tarafından yapılır. Annenin hangi dönem içinde doğum yapacağı, bebeğin sağlığı ve büyüme normalliği gibi kontroller burada gerçekleşir.
  • Hamilelik dönemine hazırlanan çiftlere tıbbi destek için bu uzmanlardan yardım almak gereklidir. Anne adayının doğurgan olduğu dönem, yumurtaların kalitesini arttıracak ilaçlar gibi destekler bu kişiler tarafından verilir.
  • Normal doğum sürecinde size yardımcı olurlar.
  • Sezaryen doğum bir ameliyat niteliği taşıdığı için ameliyatınızda bulunurlar.
  • Rahim ile ilgili olan hastalıkların kontrol, teşhis ve tahlilleri bu kişiler tarafından yapılır. Ortaya çıkan duruma göre tedavi sürecinde de size desteği sağlarlar.
  • Yumurtalıklarda görülen hastalıkların tanı ve tedavi sürecinde de bu uzmanlar vardır. Rutin kontroller bu nedenlerle kadınlarda son derece önemlidir.
  • Rahim duvarında ve ağzında yaşanan hastalıklar için gerekli süreci yürütürler.
  • Kürtaj için doğru müdahalenin yapılması adına mutlaka bir uzmandan yararlanmakta fayda vardır. Özellikle merdiven altı yerlerde bu işlemin yaptırılmaması son derece önemlidir. Uzmanlar anneyi koruyarak kürtaj işleminin gerçekleşmesini sağlarlar.
  • Regl ve sorunları yaşayan kadınlar için de uzmanlar görev yapar; regl düzensizliği, reglde değişiklikler, regl olamama durumlarında kadın doğum uzmanları yardımcı olur.
  • Vajinal bölge akıntıları birçok hastalığın habercisidir. Bu durumlarda gideceğiniz yer kadın doğum uzmanıdır.
  • Ultrason kullanarak birçok hastalığın tespiti özellikle bakire kadınlarda bu uzmanlar tarafından yapılmaktadır.
  • Doğum kontrolü için gereken müdahaleler; ilaç kullanımı ve rahme araç yerleştirilmesi durumlarında da bu kişilerden yararlanmak gerekir.
  • Çocuk sahip olamayan çiftler için tedavi türleri ve tedavinin süreci kadın doğum uzmanı tarafından belirlenir.
  • Dış gebelik sorunlarında mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmek ve dış gebeliğin sonlanma sürecinde yardım almak gereklidir.
  • İdrar kaçırma durumları normal durumlar değildir ve bu durumun neden kadın doğum uzmanı tarafından araştırılır.
  • Organların dışa sarkma halinde gereken tedavi bu kişiler tarafından uygulanır.
  • Vajinal estetik taleplerinde de bir kadın doğum uzmanından görüş almanız gerekir.

Kadın doğum uzmanı olan kişiler; devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve aynı zamanda özel muayenelerde çalışabilmektedirler. Cerrahi müdahalede bulunan her kadın doğumcu bir kadın doğum uzmanıdır ancak cerrahi müdahale yetkisi bulunmayan bir doktor uzman doktor olarak anılır. Bu nedenle cerrahi müdahalenin söz konusu olduğu alanlarda mutlaka Operatör doktor ibaresini aramanız gerekmektedir. Bu kişiler uzun seneler branşlarını bu yönde geliştirdikleri için sizin için çok daha yararlı sonuçların ortaya çıkmasını sağlayacaklardır.

Uzmanınız sizin bütün hamilelik döneminize ve üreme sisteminizdeki sorunlara çözüm olabilecek bir kişi olduğu için olabildiğince bu kişiler ile açık bir iletişim içinde olmanızda fayda vardır. Estetik operasyonlardan tutun da, çocuk denemelerinde başarısız olan çiftlere varana kadar herkes için gerekli müdahale kadın doğum uzmanları tarafından gerçekleşmektedir. Özellikle hamilelik döneminde kadın doğum uzmanı ile çok daha fazla görüşeceğinizi bilmenizde fayda var. Olabildiğince kendinizi açık ifade edebildiğiniz ve sizi, çocuğunuzu koruyabilecek uzmanlıkta bir doktordan yardım almanızda fayda var.

Daha fazla içerik için https://www.esracabukcomert.com/blog/ adresini ziyaret etmeyi unutmayın.