Kartal Trabzon'da zirveye uçtu

Kartal Trabzon'da zirveye uçtu
Haber Tarihi : 16 Mart 2016 08:20:25
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig 19. hafta erteleme maçında Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek 60 puanla ligin zirvesine yükseldi.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig 19. hafta erteleme maçında Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek 60 puanla ligin zirvesine yükseldi.

6. dakikada Cardozo'nun orta alandan kaleye gönderdiği top, ileri çıkan kaleci Tolga'nın üzerinden geçip az farkla üstten auta çıktı.

17. dakikada Trabzonspor yarı alanından atılan uzun topta Quaresma'nın kafayla uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlak Yusuf Erdoğan'ın önüne düştü. Ancak ceza alanı sağ çaprazında kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kalan bu futbolcu, topu üstten auta gönderdi.

41. dakikada Erkan Zengin'in soldan ortasında, ceza alanı içinde Muhammet Demir'in dokunduğu topu açıyı daraltan Tolga Zengin, iki hamlede kontrol etti.

61. dakikada Sosa'nın ara pasında, Estaban kalesini terk ederek Oğuzhan Özyakup'un önünde topa müdahalede bulunup tehlikeyi önledi.

69. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sosa'nın soldan kullandığı köşe atışında, iyi yükselen Hutchinson'un kafa vuruşunda, kaleci Estaban'ın çeldiği top altı pas üzerindeki Gomez'in önüne düştü. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Estaban, çizgi üzerinden yatarak tehlikeye uzaklaştırmayı başardı.

76. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Quaresma'nın sağdan ortasında, arka direkte altı pas içinde Gomez'in uçarak kafa vuruşunda, savunmada Mustafa Yumlu'ya çarpan top filelere gitti: 0-1

86. dakikada Beşiktaş, farkı 2'ye çıkardı. Sosa'nın pasında ceza alanı içindeki Kerim Frei, topuğuyla meşin yuvarlağı hemen gerisindeki Olcay Şahan'a çıkardı. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı plase bir vuruşla filelere gönderdi: 0-2

Beşiktaş, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mandıralı

Trabzonspor Teknik Direktörü Hamı Mandıralı, 2-0 yenildikleri Beşiktaş maçına ilişkin olarak, "60-70 dakikayı iyi oynayan bir takım en azından buradan beraberliği çıkarabilirdi" dedi.

Mandıralı, Beşiktaş maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın büyük bölümünde iyi oynadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Beşiktaş karşısında 60-70 dakika sahada olan, oyuna tutunan, pozisyon arayan, zaman zaman pozisyon bulan bir Trabzonspor vardı. İlk yarı Yusuf golü atsa belki farklı bir şeyler olabilirdi. Daha dirençli olabilirdik. Son 20 dakika gol de gelince bireysel hatalardan yenilmemiz kaçınılmaz oldu. 60-70 dakikayı iyi oynayan bir takım en azından beraberliği buradan çıkarabilirdi. Futbolda kazanan haklıdır. Beşiktaş kazanarak yoluna devam ediyor. Biz de çalışmaya devam edeceğiz."

Beşiktaş'ı iyi analiz ettiklerini de vurgulayan Mandıralı, “Ekip olarak Rize'ye gittik, Beşiktaş'ın maçını izledik. Analizcilerimiz de izledi. Oturduk ortak bir noktada buluştuk, Beşiktaş'tan nasıl puan alabiliriz, nasıl yenebiliriz diye. Aslında düşündüklerimizin çoğu 60-70 dakika sahada oldu, gerçekleşti. Coşkulu, heyecanlı bir Trabzonspor vardı ama daha sonra bireysel hatalardan dolayı goller yedik" diye konuştu. 

Güneş'in açıklamaları

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, konuşmasının ilk bölümünde Ankara'da yaşanan terör saldırısına değindi.Kötü günde bir müsabaka yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Güneş, "Acımız büyük, Umut babasını kaybetti ama orada çok daha kaybettiğimiz insanlar var. Hepsine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizim de bir yakınımız olabilirdi o teröristin de yakını olabilirdi. Onun için bu yapılanın ne kadar insanlık dışı olduğunun bir kez daha düşünülmesi gerekiyor. Zaten bu olayların bu işi yapanlara kar olacağını düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, karşılaşmaya ilişkin olarak da "İlk yarıda gol de atabilirdik, gol de yiyebilirdik. İkinci yarıda oyunun kontrolü bizdeydi. Pozisyon vermedik, atağa da çıktık. Hak ettiğimiz galibiyeti aldığımızı düşünüyorum" dedi.