Katliam işte budur Putin

Katliam işte budur Putin
Haber Tarihi : 21 May 2015 11:10:09
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Katliam işte budur Putin

Ermeni Tehciri'ni "soykırım" olarak dillendiren Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Putin'e soruyoruz: 1829 ile 1900 yılları arasında  Rus askerleri tarafından 1 milyon 200 bin Çerkes'in katledilmesinin adı nedir?

Açılan her cephede Osmanlı'nın Ruslara yenilmesi Çerkesler için felaketin başlangıcıdır aslında. Ve 1829 Edirne Anlaşması ile Kafkasya'nın Rus egemenliğine bırakıldı. Ve Ruslar, yüz binlerce askerini Kafkasya'ya göndererek tarihin tanık olmadığı vahşetler yaptılar. Çerkesler için ardı arkası bitmeyen kara günler, kara yıllar başladı. Ruslar, 1.200.000 Çerkes'i çoluk çocuk, yaşlı, kadın demeden katletti.

Rusların Kafkasya'daki vahşetini Sovyetler Birliği'nin Gürcü asıllı tarihçi Simon Canaşia: "Deniz kenarında yedi yıl boyunca atılmış insan kemikleri vardı. Kargalar erkek sakallarından ve kadın saçlarından yuvalarını kurarlardı. Deniz yedi yıl boyunca karpuz gibi insan kafataslarını atıyordu. Benim orada gördüklerimi düşmanımın bile görmesini istemem."

Jan Karol Rusların soykırım yaptığı yıllarda Kafkasya'daki bu vahşeti gözlemlemiş ve gün gün not alarak insanlığa duyurmuştu. Karol, Kafkasya'daki vahşeti şöyle özetliyor: "Rusya'nın Kafkasya'yı fethi, çağımızın barbarlık tarihinin en feci tablosunu oluşturur. Kafkas dağlılarının direnişini kırabilmek için 60 yıllık askeri terör ve kıyım gerekti..."

Yazar Y. Abramov, Kafkas Dağlıları kitabında vahşeti şöyle anlatıyor: "Kıyılar on binlerce ölü ve ölmek üzere olan insan doluydu. Annesinin soğumuş cesedinde süt arayan yavrular, donup öldüğü halde çocuğunu kucağından bırakmayan analar ve sırf ısınmak için sıkışarak yattıkları yerde birlikte donarak ölen gruplar, Karadeniz sahilinde olağan manzaralardı..."

 Rusların emperyalist emellerinin kurbanı olan Çerkesler, 1850'lerden itibaren  yurtlarından sistematik bir şekilde katledildiler. Direnenler çoluk çocuk, hatta hayvanları ile birlikte öldürüldü. 1861'den sonra Rus Çarı II. Alkesandr'ın emri ile Kafkasya'da kelimenin tam anlamı ile Müslüman Çerkeslere soykırım uygulandı ve  1. 200. 000 insan katledildi. "Deniz kenarında yedi yıl boyunca atılmış insan kemikleri vardı. Kargalar erkek sakallarından ve kadın saçlarından yuvalarını kurarlardı. Deniz yedi yıl boyunca karpuz gibi insan kafataslarını atıyordu. Benim orada gördüklerimi düşmanımın bile görmesini istemem."