Kayınvalidesine anne diyemeyenlerin bahaneleri

Kayınvalidesine anne diyemeyenlerin bahaneleri
Haber Tarihi : 09 Eylül 2015 05:53:21
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Nişan sürecinden sonra başlayan bu ikilem, evlilikle beraber doruk noktasına ulaşır.

Nişan sürecinden sonra başlayan bu ikilem, evlilikle beraber doruk noktasına ulaşır.  Evlenir evlenmez bir anda yıllarca "x teyze" diye hitap ettiğin kadına anne demenizi beklenir. Ama size göre herkesin bir tane annesi olabilir.

Sizi büyüten, yetiştiren ve bugünlere getiren annenize saygısızlık olacağından korkarsınız. Benim kızım yapsa alınır mıyım diye bir düşünebilirsiniz. Birkaç kere eskisi gibi "x teyze" diye hitap etmeye çalışsanız da, sizi duymamazlıktan gelir. Hatta küsüp, hiç konuşmayanlar bile var. Ve işte soğuk savaş başlamıştır artık. "x teyze" yerine "x hanıma" doğru keskin bir dönüş yaparsınız.

Hitap etmeden konuşmaya çalışma

Yapılabilecek seçenekler arasında, hiç hitap etmeden konuşma kabiliyeti geliştirmek var. Sadece göz göze gelince konuşmak, laf açıldı mı "sen" veya "siz" şeklinde hitap etmek bu kabiliyete sahip olduğunuzun en belirgin göstergesidir.

‘O da bana gelinim diyor, kızım demiyor ki'

Tabii baş etmeniz gereken bir de mahalle baskısı var. Falancanın gelini anne diyor, filancanın gelini annecim diyor... "Hayır bu kadar çok istiyorsa ben de x anne diyeyim madem" diye düşünürsünüz. "İyi de kadın bana gelinim diyor, kızım demiyor ki! Ben niye ona anne diyecekmişim?" diye sorgulamakta haklısınız ama sonuç belli bahaneler bahaneler...

İsminin anne olduğunu farz edin

İlk günlerde diyememek normaldir. Fakat mantıklı düşünmek gerekirse o sevdiğiniz insanı büyütüp yetiştiren, eşinizi sevmenizi sağlayan özellikleri kazandıran kişidir. Öz anneniz yerine koymanızı, aynı şekilde sevmenizi kimse beklemez ama anne diyerek onu biraz şereflendirmeniz, onun gözünüzdeki yerini kendisine hatırlatmanız size hiçbir şey kaybettirmez. Unutmamak lazım, o da bir anne, üstelik eşinizin, hayat arkadaşınızın annesi. Örneğin kayınvalidenizin gerçek isminin "Anne" olduğunu farz ederek, ona anne demeyi deneyebilirisiniz!