Kibar Holding, TİM İhracat Ödülü'ne layık görüldü

Kibar Holding, TİM İhracat Ödülü'ne layık görüldü
Haber Tarihi : 19 Haziran 2023 14:16:12
Son Güncelleme Tarihi : 19 Haziran 2023 14:42:51

Kibar Holding, en çok ihracat yapan ilk 5 kuruluş arasında yer alarak TİM İhracat Ödülü'nün sahibi oldu.

Kibar Holding'den yapılan açıklamaya göre, 2022 TİM İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

2022'de ihracatta üstün başarı göstererek ülke ekonomisine değer yaratan kuruluşların ödüllendirildiği ödül organizasyonu kapsamında Kibar Holding, TİM İhracat Ödülü'ne layık görüldü.

Grubun ihracat faaliyetlerini yürüten Kibar Dış Ticaret, 2022 yılındaki 2,9 milyar dolarlık ihracat geliriyle en çok ihracat yapan 5. şirket olurken, "Demir ve Demir Dışı Metaller" kategorisinde geleneği bozmayarak bir kez daha sektörünün ihracat şampiyonu oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, ihracat odaklı bir grup olmanın beraberinde getirdiği sorumlulukları yerine getirerek faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"6 farklı sektörde 20'yi aşkın şirketimizle 5 kıtada 100’den fazla ülkeye ürün ve teknolojilerimizi ulaştırıyoruz. Uzun yıllardır ülkemizin en çok ihracat yapan kıymetli kuruluşlarıyla beraber ipi göğüslemekten gurur duyuyoruz. Katma değeri yüksek ihracata odaklanmaya, ülke ekonomimize sunduğumuz katkıyı artırmaya ve yeni pazar arayışlarına devam edeceğiz. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımız ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum."