VF kat sol
VF kat sağ

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye tam destek!

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye tam destek!
Haber Tarihi : 02 Haziran 2015 09:58:24
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye tam destek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'dan katıldığı CNN Türk canlı yayınında, HDP ve Selahattin Demirtaşhakkında önemli açıklamarda bulundu. HDP'nin barajı aşıp aşamayacağı yönündeki soru üzerine Kılıçdaroğlu"Tüm anketler HDP'nin barajı aştığını gösteriyor" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'A TAM DESTEK!

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın saz çalmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, "Memnun oldum, bunlar bizim insani yönümüz. Zaman zaman şarkı da türkü de söyleriz, şakalaşırız da.. Sonuçta siyasetçi televizyonda görüldüğü kadar katı, normal yaşamı olmayan kişiler değildir. Kimimiz saz çalar, kimimiz bateri veya başka bir şey. Sonuçta hepimiz insanız. İnsani yönümüzün biraz öne çıkması, o insanın sempati kazanmasına yol açar. Selahattin bey de böyle birisi. Genç birisi, en büyük çabası bana göre, partisini yeni bir Türkiye partisi haline dönüştürmesidir. Parlamentoda ne kadar isim olursa demokrasimiz o kadar güçlenmiş olur" dedi. PARALEL YAPI YORUMU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Paralel Devlet Yapılanmasına inanıp inanmadığıyla ilgili soruyu da şöyle cevapladı:

"Devlette paralel yapıyı asla kabul etmeyiz. Devletin bir yapısı vardır, bu da anayasa da tanımlanmıştır. Paralel yapı olarak suçladıkları yapı, belirli inanç grubuna mensup kişilerin devlette belirli görevlerde bulunmalarıdır. Bunu Paralel Yapı olarak nitelendiriyorlar. Bunlar bir merkezden emir alıyorlar diye özel eleştiri getiriliyor ama bunları o mevkilere kim getirdi? Biz getirmedik ama bizi de paralelci olarak suçluyorlar. Olabilir, birileri devlet içinde paralel bir örgütlenme içine gitmiş olabilir. Siz bununla mücadele ederken hukukun üstünlüğünü göz ardı edemezsiniz. Mücadeleyi hukuk içerisinde yaparsınız. Ama devlet kin ve intikamla yönetilmez. Bizim karşılaştığımız tablo bu."