Kılıçdaroğlu'nu dahi solladı! Akıllara ziyan yorum

Kılıçdaroğlu'nu dahi solladı! Akıllara ziyan yorum
Haber Tarihi : 01 Nisan 2017 08:44:37
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

'Bu yetkiler peygamberi bile bozar' sözüyle enbiyaya büyük bir hakarette bulunan CHP'li Baykal, bu kez de İzmit'te Mevlana Kültür Merkezi'nde partililerle buluştuğu tolantıda, 'Bu anayasa ile millete şirk koşuluyor' şeklinde akılla ziyan bir yorumda bulundu.

Baykal, 16 Nisan'da alınacak kararın kazası ve telafisinin bulunmadığını, asırlık bir karar alınacağını belirterek, "Kararınızı sadece kendiniz için almayacaksınız, çocuklarınız için torunlarınız için alacaksınız, her şeyin vebali elinizde. Onun için önemli bir karar." diye konuştu.Daha önceki anayasa değişikliklerini anlatan Baykal, "Bunların tümünün bir ortak temeli var. Nedir o? Milletin egemenliği, Meclis'in üstünlüğü. Anayasanın temeli milletin egemenliği, Meclis'in üstünlüğü. Bu tarihi bir olaydır." ifadesini kullandı.

"EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR LAFI ORADA KALABİLİR"

Baykal, vatandaşın önüne aniden bir anayasa değişikliği teklifi getirildiğini öne sürerek, şöyle devam etti: "Birden bire yepyeni bir anlayışla anayasa teklif edildi. Bu anayasa, 80 milyonun ve çocuklarımızın geleceği. Bir inceledik, baktık. Daha önceki değişikliklerin hiçbir ilgisi yok. O değişikliklerde biz işbirliği yapmıştık iktidarla. O 17 değişikliği beraber yapmıştık. Bu başka bir şey. Bizim anayasa felsefemiz, anayasa inancımız, anayasa zihniyetimiz, anlayışımız millet egemenliğine dayalı bir anlayış. Meclis'in alnında yazar, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' der. Allah göstermesin bu anayasa çıkarsa o laf orada kalacak mı? O lafın orada kalması, dünyayla alay etmesi anlamına gelir. Bu kadar saçmalık olur mu? Baktık anayasaya, bu millet anayasası mı? Hayır. Bu tek adam anayasası. Ya biz millet anayasasıyla doğmuşuz millet olarak, cumhuriyet olarak, Türkiye olarak. Onunla yürümüşüz. Şimdi ben bunları yok sayacağım, bir tek adama 80 milyonun kaderini, egemenliğini, hakkını, hukukunu, söz hakkını bir kişiye devredeceğim. Olur mu böyle bir şey? Ben buna milletimizin kesinlikle izin vermeyeceğine inanıyorum.