Kılıçdaroğlu yine baltayı taşa vurdu

Kılıçdaroğlu yine baltayı taşa vurdu
Haber Tarihi : 30 Haziran 2021 08:40:43
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul meselesi ile ilgili yaptığı konuşmada "Bunun altına imza atan bürokratın burnundan fitil fitil getireceğim" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkeyle aramıza mesafe koyacağız. Parasını vermeyeceğiz. Eğer bizden bir banka kredi verirse günü geldiğinde o da görür" demişti. Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı konuşmada da söz konusu tavrını sürdürdü.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu "Bu işe giren müteahhit kendisini unutsun. Bankalara söylüyorum. Bu işe kredi veren unutsun kendisini. Bunun altına imza atan bürokratın burnundan fitil fitil getireceğim" ifadelerini kullandı.

Akşener de benzer ifadeleri kullandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul Projesine ilişkin, "Bu ihalenin içinde yer alanlar, kesinlikle biz ilk seçimde iktidar olacağız ve kesinlikle o paraları ödemeyeceğiz. Şimdiden bilin" diyerek Kılıçdaroğlu'nun sözlerine destek verdi.

Erdoğan: Devletlerde devamlılık esastır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, Sazlıdere Köprüsü'nün temel atma töreninde, "Devletlerde devamlılık esastır, bunlar devlet terbiyesi de görmediler. Sizler nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya? Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar'' şeklinde konuşmuştu.