'Kış aylarında deri sağlığına dikkat edilmeli'

'Kış aylarında deri sağlığına dikkat edilmeli'
Haber Tarihi : 11 Aralık 2015 20:44:55
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kulaç, kış aylarının gelişi ve havanın soğumasıyla ciltte kuruluk ve pul pul dökülmeler görüldüğü gibi, insanlardaki mevcut deri hastalıklarının da artabileceğini belirtti. Kulaç, yaptığı açıklamada, soğuk havanın en önemli etkilerinden birisinin de deri kuruluğu olduğunu aktararak, soğuk havada, ter ve deriden buharlaşmanın azalması gibi nedenlerle deride kuruma meydana geldiğini ifade etti. 

Deri kuruluğunun, çocukluk dönemi başta olmak üzere egzama grubundaki hastalıklarda artma ve ciltte pul pul dökülmelere yol açtığına işaret eden Kulaç, cildi soğuktan korumak için fiziksel önlemler almanın büyük önem taşıdığını vurguladı. 

Yapılması gerekenler:

*Cilt temizliğine dikkat edin: Cildimizi temizliği düzenli aralıklarla yapılmalıdır.

*Dengeli beslenin: Portakal, mandalina, greyfurt, kivi gibi meyveler bol bol C vitamini içeriği sayesinde deri sağlık kazanır.

Bol su için: Sağlık için diğer faydalarının yanında, yeteri kadar su içmek cildin nemli kalmasına  yardım ettiği için çok önemlidir.

*Eldiven kullanın: Derimizin kimyasal maddelerle temas ettirmesini önlemek amacıyla bilmediğimiz sıvılar ellenmemeli, dermatolojik testten geçmemiş kolonya, krem gibi maddeler kullanılmamalı, bulaşık yıkarken eldiven takılmalıdır.

Omega 3 ve Omega 6 kullanın: Kullandığınız yağlarda Omega 3 ve Omega 6 yağlarının bulunması cildinizin daha genç kalmasını sağlar.