VF kat sol
VF kat sağ

Kış lastiğini çıkarmada '7 derece' uyarısı

Kış lastiğini çıkarmada '7 derece' uyarısı
Haber Tarihi : 01 Nisan 2016 09:02:04
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, 'Sıcaklıkların 7 derecenin altına düştüğü bölgelerdeki sürücülerimiz hemen yazlık lastiklerine geçmesin' dedi.

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, Türkiye'nin doğusunda kış şartlarının devam ettiğini belirterek, "Sıcaklıkların 7 derecenin altına düştüğü bölgelerdeki sürücülerimiz hemen yazlık lastiklerine geçmesin" uyarısında bulundu.

Ünsal, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ticari araçlar için kış lastiği kullanımının bugün itibariyle sona erdiğini söyledi.

Yazlık modellere geçişte herhangi gibi bir zorunluluk bulunmadığını belirten Ünsal, hava sıcaklıklarının 7 derecenin üzerinde olduğu bölgelerde sürücülerin kış lastiklerini çıkarabileceklerini ifade etti.

Kazaların önlenmesinde kış lastiği kullanımın önemine değinen Ünsal, "Türkiye'nin doğusunda kış halen sürüyor. Sıcaklıkların 7 derecenin altına düştüğü bölgelerdeki sürücülerimiz hemen yazlık lastiklerine geçmesin. Mevsim artık 7 derecenin üstüne otursun, lastiklerimizi öyle değiştirelim. 7 derece bizim için vazgeçilmez bir özelliktir" dedi.