Komisyon'un arkasındaki resmin sırrı

Komisyon'un arkasındaki resmin sırrı
Haber Tarihi : 04 Şubat 2016 10:44:09
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Anayasa Mutabakat Komisyonu, ilk toplantısına başladı. Toplantıda dikkat çeken ayrıntı ise toplantıya başkanlık eden TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın arkasındaki tablo. İşte o tablonun sırrı...

Özel Haber | Yeni Söz 

Anayasa Mutabakat Komisyonu, ilk toplantısını yapmak üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.

'Geleceğin büyük Türkiye'sini inşa edecek anayasaya ihtiyaç var'

TBMM Başkanı Kahraman toplantının başında, "Demokratik bir anayasanın yapılması diğer kanunlarda gerekli değişikliklerin yapılmasının önünü açacaktır. Türkiye'nin ithal ve taklit olmayan, günün şartlarına cevap veren, geleceğin büyük Türkiye'sini inşa edecek, yalın, sürekli değişiklik yapılmasını gerektirmeyen, kalıcı nitelikte yeni bir anayasaya ihtiyacı bulunmaktadır" diye konuştu.

Aynı çatı altında farklılıkları barındırma mesajı

Kahraman'ın arkasındaki büyük tablo da dikkat çekti. Tablo Cumhuriyet Döneminde ilk kez Devlet ressamı olarak atanan Yaşar Çallı'ya ait. İlk meclisin resmedildiği tabloda, bazı mebusların sarık ve cüppe gibi dini kıyafetleri ile meclise katılması dikkat çekti.

Aynı çatı altında hem dini kıyafetini taşıyan mebusların hem de o dönemin modern olarak adlandırılan kıyafetini üzerinde taşıyan mebusların bulunması, farklı görüşlere sahip partilerin mensubu olan komisyon üyelerine bir mesaj niteliği taşıdığı görüldü.

Tablo muhalif medyanın diline düşmüştü

Söz konusu tablo daha önce meclisin Parlamento Muhabirleri Derneği'ne yakın bölümünde yer alıyordu. Daha sonra resterasyon amacıyla tablonun yerinden kaldırılmasının ardından, muhalif medya, durumu yine yanlış anlayarak 'laiklik elden gidiyor' yaygaraları koparmaya başlamıştı. Tablonun anayasa Mutabakat Komisyonu'nun bulunduğu salona yerleştirilmesinin birtakım medya çığırtkanlarına da mesaj niteliği taşıdığı düşünüldü.

f