Komşuda sabotaj ihtimali! Bu sefer rafineri yandı

Komşuda sabotaj ihtimali! Bu sefer rafineri yandı
Haber Tarihi : 03 Haziran 2021 08:56:19
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Komşu ülke İran'ın başkenti Tahran'ın güneyindeki petrol rafinerisinde yangın çıktığı bildirildi. Gün içinde de donanmaya ait en büyük gemilerden biri Umman Denizi'nde yanarak batmıştı. Ülkede yaşananlar sabotaj iddialarını güçlendirdi. İki olay hakkında inceleme başlatıldı...

Nükleer anlaşma yüzünden ABD başta olmak üzere batılı ülkelerle ilişkileri derinden sarsılan ülkede yaşananlar, sabotaj iddialarını gündeme getirdi..

İran devlet televizyonunun haberine göre, Tahran'ın güneyindeki Şehid Tondguyan Petrol Rafinerisi'nde çıkan büyük bir yangın nedeniyle tesisteki tüm faaliyetler durduruldu.

Yangın nedeniyle bölgenin büyük bir duman bulutuyla kaplandığı ve itfaiye ekipleri ile ambulansların olay mahalline sevk edildiği belirtildi.

Olayda ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadığı aktarılırken yangının nedeninin 'sabotaj' yüzünden kaynaklandığı iddia edilirken, soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Donanmaya ait gemi de batmıştı!

Gündüz saatlerinde İran donanmasına ait en büyük gemilerden biri de alev alarak Umman Denizi'nde batmıştı. Olay sonrası sabotaj iddiaları üzerine inceleme başlatılmıştı.