VF kat sol
VF kat sağ

Kral Selman İsrail, İran ve Batı'ya ateş püskürdü

Kral Selman İsrail, İran ve Batı'ya ateş püskürdü
Haber Tarihi : 15 Ekim 2015 05:56:28
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Suudi Arabistan Kralı Selman, kendisinin zehirlendiği ve darbe yapıldığı şeklindeki haberleri yalandı. Bakanlar Kurulu’na başkanlık ettikten sonra açıklama yapan Kral Selman, sağlığının yerinde olduğunu İsrail’in kendisine darbe yapmaya çalıştığını söyledi.

BAKANLARI TOPLADI

Geçtiğimiz hafta sonunda MOSSAD'ın yalan ve manipülasyon haber servisi Debka, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'in amcası Kral Selman'ı zehirleyerek darbe yaptığını iddia etmişti. İran ve Türk medyasının sarıldığı haberlerin yalan olduğu ortaya çıktı.   

Kral Selman-3“KAOS ÇIKARMAK İSTİYORLAR”

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen Kral Selman, bazı gizli ellerin ülkesinde kaos çıkarmak istediklerini söyledi. Yeni Söz ise 7 Ekim'de kaos hazırlığını manşet yapmış, 13 Ekim'de ise dünyada ilk kez haberin yalan olduğunu duyurmuştu.

AYNI EL DEVREDE

Arap devrimlerini tersine çeviren, Suriye krizini karmaşıklaştıran, Mısır'da darbe yaptıran, Türkiye'yi durdurmak isteyen o karanlık el Suudi Arabistan'ı da karıştırmak istiyor. Yazılı bir açıklamaya yaparak darbe yaptığı iddia edilen yeğeninin de katıldığı bakanlar kuruluna başkanlık eden Kral, oyunu bozdu.

YALAN HABERİN KRALI: DEBKA

MOSSAD'ın yalan ve manipülasyon konusunda uzmanlaşan haber sitesi Debka, Kral Selman'ın akli melekelerini yitirdiğini ve zehirlendiğini yazarak Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'in, amcasına darbe yaptığını yazmıştı.  Bu haber Kral'dan rahatsız olan batı ve İsrail'in, Kral'ı değiştirmek için mücadele yürüttüğüne dair yorumlara yol açmıştı.

KRAL'DAN NEDEN RAHATSIZLAR

Yeni Söz geçtiğimiz Çarşamba günü “Kral'a Operasyon” manşetiyle çıkmış ve Kral Selman'ın Türkiye, Ürdün, Suriye İhvan'ı ve HAMAS ile kurmaya çalıştığı güçlü ilişkiler, Suriye politikaları ve de Mısır'ın yeni firavunu Sisi'ye desteği kesmesinin batıyı kızdırdığını yazmıştı. İsrail, İran ve bazı batılı ülkeler politikalarını beğenmedikleri için Kral Selman'dan rahatsızlıklarını yazmıştı.

TÜRKİYE'YE YATIRIM KARARI

Türkiye, Kral Selman'dan önce Suudi Arabistan'ın Mısır'daki darbeye mali ve siyasi destek vermesine tepki göstermişti. Bu nedenle Türkiye- Suudi Arabistan ilişkileri donma noktasına gelmiş ve pek çok proje iptal edilmişti. Kral Selman'ın tahta çıkması ile ilişkiler gelişme göstermiş Körfez ülkeleri de yönünü Türkiye'ye çevirmeye başlamıştı. Körfez paralarının yönünü Türkiye'ye çevirmesi batılı ülkeler ve karanlık yapıları kızdırdı.

İRAN İLE İSRAİL ORTAK SAFTA

Kral Selman'a karşı çıkan yalnız İsrail ve batılı ülkeler değil, İran da yalan haberlerle Kral'ı yıpratmaya çalışıyor. Hac vazifesi sırasında Mina'daki izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili sürekli yalan haberler üreten İran medyası, kendi yalanlarına ilaveten İsrail'in yalanlarının dünyaya yayılmasına da aracılık ediyor.Kral Selman-1

MUHAFAZAKÂR MEDYADA KÖRLÜK

Kudüs davasına sahip çıktığı, batıya görülmemiş bir petrol ambargosu uyguladığı ve dolara rakip para birimi tasarladığı için 1975'de katledilen Kral Faysal'dan sonra Kral Selman da batıyı rahatsız etti. Buna rağmen muhafazakâr medyanın MOSSAD'ın yayın organını kaynak haber yapması şaşkınlığa yol açtı.

MEDYA ÜZERİNDEN AKIL VERİYOR

Ağabeyi Kral Abdullah'ın ölümü üzerine 23 Ocak 2015'te tahta oturan Kral Selman, yaptığı icraatlar nedeniyle İran, İsrail ve batı tarafından ağır eleştirilere tâbi tutuluyordu. MOSSAD'ın olmamış bir darbeyi varmış gibi göstermesi, algı yönetiminin yanısıra, yol göstermesine Türkiye'de muhafazakâr medyanın da alet olması eleştiri konusu oldu.

KRAL'DAN ANTİ SİBER KONFERANSI

Kral Selman, dünyada ilk kez “1. Uluslararası Anti Siber Suç Konferansı” düzenlemesi de İsrail ve batılıları rahatsız etti. First International Conference on Anti-Cybercrime (ICACC-2015) adlı konferans 10-12 Kasım'da Riyad'da gerçekleştirilecek.