VF kat sol
VF kat sağ

Kullandığı 7 liralık ilaç futbolu karıştırdı

Kullandığı 7 liralık ilaç futbolu karıştırdı
Haber Tarihi : 31 Mart 2016 07:07:09
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türkiye dün F.Bahçeli Gökhan Gönül’e uygulanan tedaviyi konuştu.Sarı lacivertlilerin 2-0 kazandığı Beşiktaş derbisinden sonra alınan doping numunesinde yasaklı madde belirlenen yıldız futbolcuya söz konusu ilaç, kırık kaburgası için verildi ve bu durum da Federasyon’a bildirildi.Dopingle mücadele uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu, “Gökhan’ın durumu kurallara uygun görünüyor. TFF, Fenerbahçe gerekli izinleri aldığı için pozitif çıkan bu testi negatife çevirerek problemi ortadan kaldırabilirdi” dedi.

Doping testi pozitif çıkan Fenerbahçeli yıldızın kaburgasındaki problem nedeniyle kullandığı ilacı daha önce TFF'ye bildirdiği ortaya çıkmıştı.

Fenerbahçe'nin deneyimli sağ beki Gökhan Gönül'ün pozitif çıkan doping testi, Türkiye gündemine oturdu. Gökhan'ın durumuyla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü, ilacın tedavi için uygulandığını ve federasyona gerekli bildirimin zamanında yapıldığını duyurmuş Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren de bu durumu doğrulamıştı.

Gökhan'ın tedavisi için kullanılan ilaç, 7 TL'lik Sinekort A...

Konu hakkında konuşan Dr. Kaya Livanelioğlu, tecrübeli futbolcunun kaburgasındaki problem nedeniyle oluşan ağrılarının dinmesi için uygulanan bu ilacın "kortizon" türünde olduğunu belirterek "Bu ilaçlar doping listesinde. Ağızdan, damardan, makattan ya da kas içine enjekte edilerek alınırsa sistematik kullanıma girer ve kullanan sporcuya ceza verilir. Ancak bu maddeyi kullanmanın istisnai durumları da var. Fenerbahçe'nin açıklamasında sistematik olmayan tedavi şeklinden söz ediliyor. Damla, tene sürülme, burun spreyi ve eklem içine enjeksiyon tedavi amaçlı kullanıma giriyor" açıklamasında bulundu.

Doping prosedürü hakkında da bilgi veren Dr. Livanelioğlu, federasyon tarafından alınan örneklerin sahiplerinin laboratuvar çalışanları tarafından bilinmediğini aktararak "Falanca numaralı örneğe bakar ve eğer sonuç pozitif çıkarsa ilgili kuruma yani TFF'ye durumu bildirir. TFF gelen sonucun kime ait olduğuna bakar ve ona göre işleme koyar. Burada da yaşanan da bu..." dedi.

Livanelioğlu, TFF'nin Fenerbahçe'nin gerekli izinleri alması nedeniyle pozitif çıkan bu testi negatife çevirerek problemi ortadan kaldırabileceğini ancak bunun böyle gerçekleşmediğini ifade etti.