VF kat sol
VF kat sağ

Kuran Grup, Armutlu’da 700 konutluk yeni bir projeye imza atacak

Kuran Grup, Armutlu’da 700 konutluk yeni bir projeye imza atacak
Haber Tarihi : 14 Ocak 2016 13:24:15
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Gayrimenkul, termal turizm sektörünün lider ismi Kuran Grup, Yalova Armutlu’da denize sıfır lokasyonda 700 konutluk Altınevler projesine bir basın lansmanıyla start verdi. Armodies’i 15 ay gibi tarihi bir rekor ile bitiren ve hizmete sunan Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran, “Bu projemiz de 2017 Aralık’ta bitecek” sözünü verdi.

Ahmet Çekin | Yeni Söz

Küresel bir durgunluk ve yavaşlamanın yaşandığı dünya ekonomisi, resesyon ile boğuşurken, jeopolitik konumu, Avrupa, Asya ve Ortadoğu eksenindeki köprü pozisyonu dolayısıyla Türkiye, lojistik fırsatlarıyla yatırımcıların cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

İstanbul'dan bir adım uzakta, deniz, orman ve kaplıca fırsatlarının merkezi olan Yalova Armutlu, turizm alanındaki yatırım fırsatlarıyla dikkat çekiyor. Daha önce burada sağlık ve termal turizmin zirve projelerinden birisine imza atan Kuran Grup, Koyundere mevkiinde yeni bir projenin daha startını verdi. Topkapı Eresin Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtılan Altınevler Projesi yaklaşık 700 konutluk bir inşaat alanını kapsıyor.

Kuran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kuran, Marmara'nın incisi, termal turizmde cazibe merkezi olan imkanları ve stratejik yönleriyle gelecek vadeden Armutlu'da çok stratejik bir yatırıma başladıklarının müjdesini vererek, “İnşaat ve Gayri Menkul sektöründe, yılların birikimi ve tecrübesiyle yatırımlarına devam eden Kuran Grup'un, ekonomik dinamizmine inandığımız, fizibilitesini gerçekleştirdiğimiz bölgelerde marka projeler üreterek sektöre katma değer sağlamayı sürdürüyoruz.. Özellikle, termal turizm alanındaki yılların birikimi ve tecrübesini harmanlayarak ortaya koyduğumuz Armodies, müşterilerimizden aldığımız güven ile ikinci etabını da altyapısını gerçekleştirdiğimiz çok nitelikli bir proje oldu” dedi.

Türkiye'nin sağlık turizminde yeterince yatırım fırsatlarını kullanmadığına dikkat çeken Kuran, “Türkiye, jeotermal su kapasitesi açısından dünyanın gözbebeği bir ülkedir. Fakat, “Su akar, Türk bakar” şeklinde bize atfedilen söz, maalesef doğrudur ve ne yazık ki, Avrupalıların dört gözle beklediği bu avantajları kullanma noktasında, yatırım imkanları açısından çok zayıf durumdayız. Türkiye'nin bir çok lokasyonunda termale turizm kapasitemiz olabilecekken, hiçbir yatırımcının bu noktada elini taşın altına sokmamış olması çok garipsenecek bir durumdur. Şifalı jeotermal suları, turizm tesisleri ve devremülk projeleri ile  öne çıkan Armutlu'da çok ciddi yatırımlar hızla yükseliyor.

Marmara bölgesinin en temiz denizine sahip kıyı ilçelerinden birisi olan ilçe denizi , kaplıcası ve doğasıyla dört mevsimi bir arada yaşayan ender yerlerden biri olarak dikkatleri çekiyor İstanbul-İzmir Otoyol projesi Yalova bölgesindeki arsa, konut ve tarım arazilerinin fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Bölge Turizm Alanı ilan edildi ve 2023 Türkiye Turizm Stratejisi ve Eylem Planı 2007-2013 çalışmalarında Yalova bölgesi Termal Turizm Master Planı kapsamında desteklenecek Armutlu Belediye'si tarafından termal turizm yatırımcılarının ihtiyacını karşılamak üzere 3 bin kişilik yatak kapasitesine cevap verecek şekilde ARJESS projesi geliştirilmiş durumda. İstanbul-İzmir otoyolu projesi kapsamındaki körfez köprüsünün 2015 yılı içinde açılacak olması Armutlu'ya olan yatırımları da gözle görülür bir artış olmuştur” açıklamasını yaptı.

Kuran, “Gayrimenkul, termal turizm alanındaki kalite konseptli yatırımlarıyla öncü bayrağını en yüksek noktaya diken Kuran Grup, yine kalitesini konuştuyor ve Armutlu'da konut projeleriyle yatırımcılara fırsat kapılarını açıyor. Armutlu Koyundere Mevkii'nde muhteşem manzarasıyla, denize sıfır konutlarıyla yatırımcısına kazanç vadeden Kuran Grup Altın Evler adını koyduğu projesiyle sektördeki deneyimini yansıtacak” diye konuştu.