VF kat sol
VF kat sağ

Lütfi Elvan'dan muhalefete yanıt

Lütfi Elvan'dan muhalefete yanıt
Haber Tarihi : 11 May 2015 16:00:53
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Lütfi Elvan'dan muhalefete yanıt

Lütfi Elvan, kendisine ve projesine yönelik eleştirilere cevap verdi: "Antalya için taş üstüne taş koyanı sonuna kadar destekleriz."

"Yapamazsın" siyaseti Antalya'da hortladı. Bir taraf yapacağı hizmetleri, hayata geçireceği projeleri anlatıyor diğer taraf "yapamazsın, bunlar yapılamaz" diyor.

Bir taraf çözüm önerilerini açıklıyor diğer taraf sorunları sıralamakla yetinip çözümsüzlük siyaseti yapıyor. Bir taraf rakiplerine karşı siyasi nezaketi bırakmıyor diğer taraf siyasi nezaketsizliğin tüm örneklerini sergiliyor.

ÜSLUP FARKI ORTAYA ÇIKTI

Antalya'da siyasi partililerin çalışmaları ve açıklamaları, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Muhalafet Partileri arasındaki üslup farkını bir kez daha ortaya çıkardı.

AK Parti adayları Antalya'yı karış karış gezerek hayata geçirilen hizmetleri anlatıp yeni projelerin müjdesini verirken muhalefet partileri bu projelerin yapılamayacağını söylemekle yetiniyor. Antalya'nın sorunlarını sıralayıp çözüm önerisi sunmayan ve "çözümsüzlük siyaseti" yapan muhalefete tepki gösteren AK Partililer "Muhalefet partileri Antalya'ya kazandırılacak hizmetlerden niçin rahatsız oluyor?" sorusunu soruyor.

LÜTFİ ELVAN YENİ YATIRIMLARIN MÜJDESİNİ VERİYOR

Antalya'dan aday gösterilmesinin ardından şehre adeta proje yağmuru ile gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan gittiği her ilçe ve mahalle için yeni yatırımların, projelerin müjdesini veriyor.

PROJEYLE CEVAP VERİLMİYOR

Elvan; her bölgeye özel çalışmalarını anlatıyor. Muhalefet partileri ise Elvan'ın açıklamalarına proje ile cevap vermek yerine "Bunlar yapılamaz, Toroslar delinemez, üçüncü havalimanı yapılamaz, hızlı tren Antalya'ya gelmez" diyor.

MUHALEFET SORUNLARI KONUŞUYOR

Elvan; yeni yolları, tünelleri, hızlı treni, deniz taşımacılığını, turizmi, üçüncü havalimanını, deniz uçaklarını anlatıyor, muhalefet partileri sorunları sıralıyor. Elvan en ücra köşedeki mahallenin sorununu konuşuyor çözüm önerisi arıyor, muhalefet partileri genel siyaset yaparak oy toplamaya çalışıyor.

BİRLİKTE ÇÖZEBİLİRİZ MESAJI

AK Parti ile muhalefet partileri arasındaki uslüp farkı birbirlerine karşı yapılan açıklamalarda da ortaya çıkıyor. Kendisine ve projelerine yönelik açıklamalara cevap veren Lütfi Elvan, kendisinden 'Geçmişte Ulaştırma Bakanlığı yapmış biri' diye söz eden eski Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Çetin Osman Budak'a Antalya sorunlarını birlikte çözebiliriz mesajı verdi. Elvan açıklamasında şunlara değindi:

"ANTALYA İÇİN TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANI DESTEKLERİZ"

"Şahsımdan 'Geçmişte Ulaştırma Bakanlığı yapmış biri' diye söz eden eski Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Çetin Osman Budak da bizim hizmetlerimizi en iyi bilenlerdendir. Ben kendisinden 'biri' diye söz etmiyorum, çünkü Antalya'nın sorunlarının çözümünde her zaman güç birliği yapacağımıza inanıyorum. Tabii ki plan ve projesi olmayanların yapacağı tek şey eleştiridir. Biz de onların plan ve projelerini duymak ve tartışmak isteriz. Antalya için taş üstüne taş koyacak olan kim olursa olsun biz sonuna kadar destekleriz. Buna kim engel olursa da onun karşısında durmayı biliriz. Zira Antalya'nın güzel ve doğru olan her işe layık olduğunu en iyi biz biliyoruz. Bu sebeple ki eleştirmek yerine proje üretmek, alternatif sunmak, muhalefet de olsa doğru işi desteklemek onların da bir görevidir."