Macron ve Biden arasında 'denizaltı' zirvesi

Macron ve Biden arasında 'denizaltı' zirvesi
Haber Tarihi : 20 Eylül 2021 08:06:02
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Avustralya'nın nükleer denizaltı yapımı konusunda Fransa ile anlaşmasını iptal ederek ABD ve İngiltere ile anlaşması krize dönüşürken, Macron ve Biden'in görüşeceği açıklandı.

Fransa Yönetim Sözcüsü Gabriel Attal, Avustralya’nın nükleer denizaltı yapımı konusunda Fransa ile anlaşmasını iptal ederek ABD ve İngiltere ile anlaşmasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un önümüzdeki birkaç gün içinde ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi yapacağını bildirdi.

Attal, BFM TV’ye yaptığı açıklamada, Fransa’nın AUKUS anlaşmasının ardından ABD ve Avustralya’daki büyükelçilerini geri çağırmasına değinerek, Macron’un denizaltı anlaşmasının iptaliyle ilgili bir açıklama beklediğini söyledi.

'Bu kriz anlamına geliyor'

Avustralya’nın Fransa ile imzaladığı denizaltı projesini iptal ederek ABD ile anlaşmasına atıfta bulunan Le Drian, “Yalan, ikiyüzlülük, ciddi bir güven ihlali ve hor görmeyle karşılaştık. Aramızda işler yolunda gitmiyor, bu kriz anlamına geliyor” dedi.

Fransa’nın ABD ve Avustralya’daki büyükelçileri çekme konusu hakkında yorum yapan Le Drian, “Eski ortaklarımıza ciddi bir memnuniyetsizlik, aramızda ciddi bir kriz olduğunu göstermenin bir yoluydu” şeklinde konuştu.

Kaynak: Şarku'l Awsat