Maltepe'de otomobillerden hırsızlık şüphelisi 3 kişi yakalandı

Maltepe'de otomobillerden hırsızlık şüphelisi 3 kişi yakalandı
Haber Tarihi : 26 Mart 2023 11:14:44
Son Güncelleme Tarihi : 26 Mart 2023 11:43:52

Maltepe'de 4 ayrı lüks otomobilden 360 bin lira değerinde hırsızlık yapılmasına ilişkin 3 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, "otodan hırsızlık" suçu ile ilgili Maltepe'de yürütülen çalışmalar kapsamında, 4 ayrı lüks otomobilden hayalet gösterge ve konsol hırsızlığının gerçekleştiği bilgisi üzerine inceleme başlatıldı.

Zanlıların yakalanmasına yönelik güvenlik kameraları incelendiğinde, 3 şüphelinin daha önceden belirledikleri adreslerde tespit ettikleri araçların yanına ticari taksi ile geldiği, motosikletli bir zanlının ise etrafı gözlediği, diğer 2 zanlının da çeşitli aparatlar yardımıyla araç kapılarını açarak, hayalet gösterge panellerini söküp uzaklaştığı anlaşıldı.

Kimlik bilgileri tespit edilen şüpheliler N.A, V.Ç, H.C.E'nin hırsızlığı gerçekleştirdiği, çaldıkları otomobil gösterge panellerini F.D'ye sattıkları tespit edildi.

Araştırmaların devamında zanlılardan H.C.E'nin farklı bir suçtan ceza infaz kurumunda olduğu belirlendi.

Şüpheliler N.A, V. Ç. ve F.D, Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilere yönelik sorgulamada N.A'nın 25, F.D'nin 23, H.C.E'nin ise 13 suç kaydı olduğu belirlendi. Ayrıca N.A'nın "hırsızlık" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından aranma kaydı tespit edildi.

"Otodan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edilen F.D. serbest bırakılırken, N.A. ve V.Ç. hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

Firari 2 kişi için yakalama çalışmaları devam ediyor.