Manipülasyon 'Hürriyet'i

Manipülasyon 'Hürriyet'i
Haber Tarihi : 12 Kasım 2015 05:30:43
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Hürriyet dünkü nüshasında duyurduğu ‘asgari ücrette 16 milyar pazarlığı’ haberinde hükümeti direkt hedef alarak, mali yükün artacağını ve ekonomide patronların yükünün ağır olacağını iddia ediyor.

 CHP'nin seçim vaatlerinden olan 1500 TL asgari ücrete alkış tutan Hürriyet, AK Parti'nin 1300 TL'lik asgari ücretin ise işverenin yükünü arttıracağını söylüyor. Bu tablo seçim öncesi ve sonrası Hürriyeti 'in ikiyüzlülüğü bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Asgari ücret artışının yükünün işçilerin sırtında, alın teri ve gözyaşları üzerinde servet edinen TUSİAD'ın sözcülüğünü yapan Hürriyet, asgari ücretin yükünün devlete ve millete yüklemek için algı oyunları oynuyor

Hürriyet'in asgari ücret üzerindeki algı oyunu

CHP, MHP ve HDP'nin asgari ücret vaatleri konusunda hiç tepki göstermeyen Aydın Doğan'ın Hürriyet'i hükümetin 1300 liraya yükselteceğini asgari ücretin iş dünyasına ağır bir yük getireceğini iddia etti.

İşçinin insanca yaşama hakkını görmedi

Hürriyet dünkü 1. Sayfasında yer verdiği ‘asgari ücrette 16 milyar pazarlığı' haberinde hem hükümeti hedef aldı, hem de alarak, yeni asgari ücretin iş dünyasına yük getireceği için devletin üstlenmesini istedi. Millete karşı patronları savunan Hürriyet, patronları ayakta tutan işçilerin insanca yaşama hakkını ise görmezden geldi.

CHP'ye itiraz etmedi AK Parti'ye itiraz ediyor

CHP'nin seçim vaatlerinden olan 1500 TL asgari ücrete alkış tutan Hürriyet, AK Parti'nin 1300 litalık asgari ücretin ise işverenin yükünü arttıracağı iddiasıyla karşı çıkıyor. Bu tablo seçim öncesi ve sonrası Hürriyeti 'in ikiyüzlülüğü bir kez daha ortaya çıkarmış oldu.

Asgari ücret artışının yükünün işçilerin sırtında, alın teri ve gözyaşları üzerinde servet edinen TÜSİAD'ın sözcülüğünü yapan Hürriyet, asgari ücretin yükünün devlete ve millete yüklemek için algı oyunları oynuyor