Mardin'de ekonomiye terör darbesi

Mardin'de ekonomiye terör darbesi
Haber Tarihi : 18 Ekim 2015 09:58:12
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Terör örgütü PKK'nın saldırıları, hoşgörü ve kardeşliğin sembolü Mardin'de kazaziye, telkari ve bakırcılık gibi el sanatları sektörü başta olmak üzere esnafa ağır darbe vurdu.

Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği yol kesme, araç yakma, yola patlayıcı yerleştirme gibi eylemler, Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamında turizmde canlanmanın yaşandığı Mardin'de turizme büyük zarar verdi. Söz konusu olaylar nedeniyle geçmiş yıllarda turizm sezonunda rezervasyonların yüzde 100 doluluğa ulaştığı Mardin'deki otellerin doluluk oranı yüzde 80 azaldı.

"Silahların susması yeniden turizmi canlandırır"

Bakır ustası Yusuf Özcan,  Mardin ve çevre illerde 5-6 aydır turizmin büyük zarar gördüğünü belirterek, "Saldırılar dolayısıyla turizm bitti. Esnaf olarak huzur, barış, güven ortamı, yaşanılabilir ve çocuklarımıza miras bırakabileceğimiz ülke istiyoruz. Silahların susması turizmi yeniden canlandırır" şeklinde konuştu.

"Esnaf kan ağlıyor"

Esnaf Bekir Varlık da işlerinin düzelmesi için huzur ortamı gerektiğini belirterek, "İnşallah bu olaylar bir an önce biter. Burada hiçbir ayrım yapılmıyor. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Süryani'si, Ermeni'si hepimiz iç içeyiz, mutlu ve huzurluyuz" diye konuştu.

Telkari ustası Naci Sülkü de bölgedeki terör olaylarından yakınarak, "Esnaf kan ağlıyor. Mardin'de turizmin yeniden hareketlenmesi için barış istiyoruz. Barış olmadan işimiz de olmuyor. Barış için terörün bitmesini istiyoruz" dedi.