Margarin yiyenler depresyonda

Margarin yiyenler depresyonda
Haber Tarihi : 09 Şubat 2019 21:18:05
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, ‘hindistan cevizi, ayçiçek, zeytinyağları ile margarin ve tereyağı ile beslenenlerde depresyon, kaygı ve öğrenme düzeyi’ne ilişkin bilimsel bir çalışma yaptı. Bilim insanları yaptıkları deney sonucunda yayık tereyağının ‘öğrenmeyi olumlu etkilediğini’, 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti.

‘Dünya Sigarayı Bırakma Günü' münasebetiyle konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, düz paket uygulamasıyla, tütün mamulü paketlerin cazibesi ve çekiciliğini ortadan kaldırmayı, tütünün reklam ve tanıtım etkisi doğuracak şekilde kullanımını engellemeyi, sağlık uyarılarının fark edilebilirliği ve etkinliğini artırmayı amaçladıklarını vurguladı. Pakdemirli, vatandaşlarımızı daha sağlıklı bir hayat için tütün kullanımını bırakmaya davet ettiğini belirtti.