​Masumlar Apartmanı Dizisi Konusu: Oyuncu Kadrosu

​Masumlar Apartmanı Dizisi Konusu: Oyuncu Kadrosu
Haber Tarihi : 15 Eylül 2021 22:17:15
Son Güncelleme Tarihi : 16 Eylül 2021 10:14:14

TRT Ekranlarının sevilen dizisi Masumlar Apartmanı, gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlanmış olup ilk bölümden itibaren izleyiciyi ekrana bağlamayı başardı. Safiye, Ege,Gülben,Han,İnci, Neriman ve Esat karakterleri ile her bölüm merak uyandırmakta. Masumlar Apartmanı dizisinde dört kardeşin psikolojik durumlarına yer vermekte. Masumlar Apartmanı dizisi konusu nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Masumlar Apartmanı dizisi oyuncu kadrosunda kimler yer almakta? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde…

 

Masumlar Apartmanı Konusu

 

TRT 1 ekranının sevilen dizisi Masumlar Apartmanı, Onur Güvenatam tarafından yaratılan dizi, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmaktadır. Masumlar Apartmanı dizisinde, İstanbul'da aynı evde yaşayan dört kardeşin psikolojik durumunu ve etraflarındaki hayatı yer almakta. Masumlar Apartmanı dizisi, Gülseren Budayıcıoğlu'nun 2004 yılında yayımlanan Madalyonun İçi romanının "Çöp Apartman" bölümünden uyarlanmıştır.Gerçek bir hayat hikayesi olan “Masumlar Apartmanı”, Korumacı dedesi ve erkek kardeşiyle birlikte yaşayan İnci'nin hayatı yaptığı bir kazayla değişecektir.

 

Masumlar Apartmanı Dizisi Oyuncu Kadrosu

 

Safiye (Ezgi Mola) kimdir?

 

Masumlar Apartmanı dizisinde Safiye karakterine hayat veren Ezgi Mola, 29 Mart 1983, İstanbul doğumludur.  Ezgi Mola 2000 yılında Akademi İstanbul'da eğitimine başladı. Kartal Tibet'in yönettiği Karate Can dizisinde ilk televizyon deneyimini kazandı. Mola, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kazandı ve burada 4 yıl eğitim aldı.

Aydoğan Temel'in liderliğindeki bir tiyatro topluluğuyla Çürük Elma oyununda ilk sahne deneyimini kazandı. 2005 Kasım’ında BKM Atölye ‘ye katıldı. 2005 sonbaharında safça bir kuaförü canlandırdığı Hırsız Polis dizisinin gördüğü büyük ilgi sonucu kitlelerce tanınmaya başladı. Ezgi Mola oyunculuk hayatındaki ilk başarısını 2006 yılında çevrilen Hayatımın Kadınısın filmindeki rolüyle kazandı.2007 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Sadri Alışık Ödülü sahibi oldu.

 

Han (Birkan Sokullu) kimdir?

 

TRT 1 Ekranlarının sevilen dizisinde Han karakterine can veren ünlü oyuncu Birkan Sokullu, 6 Ekim 1985 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Birkan Sokullu eğitimini, Maltepe Üniversitesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde tamamladı. Üniversitede okuduğu yıllarda aynı zamanda mankenlik yaptı. 2003'te katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında üçüncü oldu. Yakışıklı oyuncu ilk kez, 2008'de Melekler Korusun isimli dizide canlandırdığı Levent karakteri ile kamera karşısına geçti.Hayat Şarkısı, Küçük Kadınlar, Melekler Korusun, Küçük Sırlar, Uçurum, Fatih ve Kurt Seyit ve Şura gibi birçok dizide başarıya imza atmıştır. 

 

Gülben (Merve Dizdar) kimdir?

 

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Masumlar Apartmanı dizisinin titiz ve sevgi dolu 4 kardeşten biri olan Gülben karakterine hayat veren Merve Dizdar, unutulmaz oyunculuk performansı ile izleyicide merak uyandırdı. Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 yılında İzmir’de doğan Merve Dizdar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.Mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi’nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Dizdar, tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başladı. Güzel oyuncu Merve Dizdar, ilk sinema deneyimini ‘Bir ses böler geceyi’ filminde, Cem Davran ile birlikte yaşadı. Ardından birçok dizide yer aldı. Bunlar; Geniş Aile, Kavak Yelleri, Doksanlar, Bir Yastıkta, Çılgın Dershane Üniversite’de, Kertenkele, Beş Kardeş, Vatanım Sensin ve Arkadaşlar İyidir, Yok Artık 2, Organik Aşk Hikayeleri, Körfez, Mandıra Filazof’ugibi dizi ve sinema filmleri ile ekran karşısına geçti.

 

İnci (Farah Zeynep Abdullah) kimdir?

 

Masumlar Apartmanı dizisinin sevilen karakteri İnci’ye hayat veren, güzel oyuncu Farah Zeynep Abdullah 17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Abdullah’ın babası Arap kökenli, annesi ise Boşnak kökenlidir. Daha çocuk yaşlarda tiyatro ve müziğe karşı bir ilgisi bulunmaktaydı. Farah Zeynep Abdullah, 2006 yılında babasının işleri nedeniyle İngiltere'ye taşındı. Oyunculuk kariyeri için üniversite kaydını dondurmuştur.Farah Zeynep, üniversiteye başlamaya hazırlanırken Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizi için teklif geldi. Deneme çekimlerinde başarılı bulundu ve Aylin rolüne seçildi. Ardından birçok dizi ve filmde yer alarak oyunculuğu ile izleyiciyi ekrana bağladı.