Medeniyet Okumaları'nda Fatih-Harbiye Sempozyumu

Medeniyet Okumaları'nda Fatih-Harbiye Sempozyumu
Haber Tarihi : 27 Şubat 2024 16:41:33
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

​Kâğıthane Profilo Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) öncülüğünde hayata geçirilen "Medeniyet Okumaları Projesi" kapsamında, Peyami Safa'nın "Fatih Harbiye" romanını çok yönlü müzakere etmek amacıyla özel bir sempozyum gerçekleştirdi.

Haber: Melek Günay

Projenin “Dil-Kimlik ve Medeniyet” temasında okunan Peyami Safa’nın “Fatih Harbiye” kitabına özel hazırlanan programa Kâğıthane İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem, Genel Müdürü Kamil Çakır, Okul Müdürü Murat İzci, Kâğıthane İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Nihâl Ateş Taşçı katıldı. 

İlçe Millî Eğitim Müdürü Postacı, TDED Genel Başkanı Erdem ve Okul Müdürü İzci birer selamlama konuşması yaptı. 

Reyhan Polat öğretmen koordinatörlüğünde hazırlanan sempozyumda Peyami Safa’nın biyografisi, kitabın yazılış süreci, kitabın yapı unsurlarının analizi, medeniyet kavramı ve kitapta medeniyet unsurları, Doğu-Batı çatışması, kitapta dil kullanımı hakkında farklı öğrenciler tarafından yapılan sunumlarla anlatıldı. Öğrenciler kitabın çok yönlü müzakeresi için hem bilgiler paylaştı hem de kitapla ilgili fikirlerini sundu. Batınhan Anlı, Enes Talha Ünal, Melih Türkmen, Yiğit Ufuk Kutlu, Yuşa Bozkuş, Buğra Coşkun, Azra Sarıoğlu, Murat Tan ve Burak Caner Uludağ yaptığı sunumların ardından solo keman dinletisi gerçekleştirildi. 

Program sonunda Genel Başkan Ekrem Erdem, sempozyum ekibine imzalı “Bizimki Türkçe Sevdası” kitabını hediye etti. Kâğıthane İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı Ekrem Erdem’e çiçek takdiminde bulundu. Okul tarafından misafirlere sunum kartı ve öğrencilerin el emeği kitap ayraçları hediye edildi.