Mehmet Şimşek Katar yolcusu

Mehmet Şimşek Katar yolcusu
Haber Tarihi : 08 Temmuz 2023 15:38:00
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Katar'la Türkiye arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler gelişmeye devam ediyor. Bu aşamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in bugün Katar'a gideceği duyuruldu.

Türkiye ekonomisi Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yeni yol haritasını çizdi. Yeni ekonomi yönetimi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Körfez’e yatırım ziyaretleri gerçekleştirmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ziyareti sonrasında Katar ve Suudi Arabistan'a da gitmesi bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerini ziyareti 17-19 Temmuz'da gerçekleşmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti öncesindeki temaslar

Körfez ülkelerinden Katar, daha önce Türkiye'deki önemli yatırımlar yapmak üzere harekete geçmişti. Sonrasında da kendi ülkesindeki yatırımlarda Türkiye ile işbirliği sinyalleri vermişti.

Bu ziyaret öncesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ekonomik işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla Katar'a gidiyor.

İlk temas yarın gerçekleşecek

Yılmaz ve Şimşek’in yarın, Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani ile Katar Emirlik Divanı'nda görüşmeleri planlanıyor.

Daha önce de BAE ile görüşüldü

Şimşek ve Yılmaz daha önce BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile yapılan görüşmelerde yeni ekonomik işbirliği fırsatlarını değerlendirilmişti. İki ülke heyetlerinin konuya ilişkin çalışmalarını sürdürdüğü de alınan bilgiler arasında yer almıştı.