VF kat sol
VF kat sağ

Mekke'deki halıların yıkama makinesi İzmir'den

Mekke'deki halıların yıkama makinesi İzmir'den
Haber Tarihi : 18 Ekim 2015 18:05:07
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Mekke ve Medine'de aralarında kutsal mekanların da bulunduğu binalardaki halıların temizlenmesi için kurulan tesisin makineleri İzmir'den gönderiliyor.

Gaziemir ilçesinde endüstriyel halı temizleme makineleri üreten firmanın sahibi Ayhan Yemyeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'nin son yıllarda, dünyadaki halı yıkama sektöründe adını duyurduğunu belirtti. 

Ürettikleri endüstriyel halı temizleme makinelerini 55 ülkeye ihraç ettiklerini aktaran Yemyeşil, Avrupa ve Ortadoğu pazarları için farklı boyutlarda makineler ürettiklerini kaydetti.

En önemli pazarlarından olan Suudi Arabistan'da kutsal mekanların halılarının yıkanması için dünyanın en büyük halı yıkama fabrikasının kurulduğunu aktaran Yemyeşil, bu tesisteki makine parkurunun firmaları tarafından karşılanacağını söyledi.

Yemyeşil, şu bilgileri verdi:

"Türk sanayicisi olarak Suudi Arabistan'da çok keyif verici bir tesis kuruyoruz. Kutsal topraklarda Mekke ve Medine ile o bölgeye hitap eden dünyanın en büyük tesisi oluşturuluyor. Yaklaşık 6 bin metrekarelik kapalı alanı olan bu tesiste kutsal topraklardaki büyük cami ve medreselerin halıları temizlenecek. Buradaki makine parkuru için çok ciddi ölçülerde makineler ürettik. 32 parçadan oluşan makine, 9 metreden 30 metreye kadar uzunluktaki cami ve medrese halılarını yıkayabiliyor. Kurduğumuz makineler çırpma, yıkama, kurutma ve süpürme işlemini entegre olarak yapabiliyor."