VF kat sol
VF kat sağ

Mesa Holding 52 yılda 122 binden fazla konut inşa etti

Mesa Holding 52 yılda 122 binden fazla konut inşa etti
Haber Tarihi : 26 Aralık 2021 11:10:09
Son Güncelleme Tarihi : 26 Aralık 2021 14:12:41

ANKARA (AA) - ZEYNEP CANLI - Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, 52 yılda 122 binden fazla konut inşa ettiklerini belirterek, "Toplam inşaat, yatırım ve satış büyüklüğümüz 28 milyar dolar. Şimdiye kadar yaklaşık 200 bin kişiye istidam yarattık." dedi.

Boysanoğlu, AA muhabirine, teknolojinin gelişmesiyle inşaat ve sanayi sektörlerinde adeta boyut değiştirildiğini söyledi.

Türk sanayisinin, ülkenin genç nüfusu sayesinde çok iyi yerlere geleceğine inandığını dile getiren Boysanoğlu, "Ülkemizdeki genç nesil sayısı çok fazla. Dolayısıyla ben ileriye dönük olarak çok ümitliyim. Eskiden bir ortak bulmak istediğinizde yaşı büyük olan kişilerin tecrübesinden yararlanırdınız ancak şimdi başarılı işler yapan girişimcilerin yanında hep gençler var. Artık tecrübeden ziyade yenilik ön plana çıkmaya başladı." diye konuştu.

Boysanoğlu, inşaat sektöründe kaliteli iş yapmanın önemine işaret ederek, 1980'lerde Libya'da iş yaptıkları zaman kendilerine İngilizlerin standardını örnek aldıklarını belirtti. Onların işe bakış şekillerinin kendilerini çok geliştirdiğinin altını çizen Boysanoğlu, "Türkiye'de şu anda kontrol edilen inşaat kalitesi, Avrupa'dan çok daha iyi konumda bulunuyor." görüşünü paylaştı.

Türkiye'deki ana sıkıntının müteahhit sayısı olduğunu vurgulayan Boysanoğlu, Avrupa'da müteahhit sayısı 20 bin civarında iken bu sayının Türkiye'de 430 bine ulaştığına dikkati çekti.

Boysanoğlu, devletin şu anda müteahhitlerin sınıflandırılmasıyla ilgili çeşitli çalışmalar yaptığına işaret ederek, "Bir arazi almak istediğimizde bize doğru ve ihtiyacımız olan bütün bilgileri verecek bir altyapı da oluşturulacak. Kimsenin zarara uğramaması için doğru insanların ve doğru grupların bu işin içerisinde olması lazım." ifadelerini kullandı.

- "Türk inşaat sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefledik"

Bu zamana kadar 9 ülkede iş yaptıklarını dile getiren Boysanoğlu, Mesa Holding olarak inşaat, tarım, enerji, sanayi ve turizm alanlarında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Türk inşaat sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırmayı kendilerine hedef belirlediklerini kaydeden Boysanoğlu, "Siteler yapmaya başladık. İnsanlara evlerinin bahçelerinde aktiviteler sunduk. Peyzaj kavramını gündeme getirdik. Bütün bunlar önümüzde inanılmaz bir vizyon açtı." dedi.

Yıllar içinde artan taleplere yetişebilmek için çeşitli AR-GE projeleri da yaptıklarını dile getiren Boysanoğlu, daha önce 20 günü bulan kat çıkma süresini bir güne kadar indirebildiklerini anlattı.

Boysanoğlu, sektörde farkındalık oluşturabilmek adına Konut Servis AŞ'yi (KOSAŞ) kurduklarını ve böylece konut satıldıktan sonra evdeki herhangi bir problemde müşterilere yardımcı olduklarını kaydetti.

Boysanoğlu, 52 yılda 122 binden fazla konut inşa ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"52 yıldaki toplam inşaat, yatırım ve satış büyüklüğümüz 28 milyar dolar. Şimdiye kadar yaklaşık 200 bin kişiye istidam yarattık. Türkiye dışında sırasıyla Libya, Rusya, Almanya, Polonya, Letonya, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Irak'ta faaliyet gösterdik. Şu anda Rusya, Irak, Özbekistan, Polonya ve Libya'da devam eden projelerimiz bulunuyor. Mesa Holding bünyesinde bulunan Mesa İmalat ile 45 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz."