MHP, elinde hançerle dolaşan siyasi çürümüşlere teslim olmayacak

MHP, elinde hançerle dolaşan siyasi çürümüşlere teslim olmayacak
Haber Tarihi : 09 May 2017 07:56:17
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Türkiye yüklerinden kurtulmalı, yeni hükümet sistemi ile kuruluş ruhunu canlandırmalıdır. Her alanda kalıcı ve kapsayıcı uzlaşma zemini oluşmalıdır.

"ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLAR VARDIR"

Kutuplaşma yerine kucaklaşmak, kavga yerine konuşmak asıl ve esas olmaldıır. Siyaseti ülkemize hizmet vasıtası olarak görenler bundan sonra daha duyarlı, daha titiz hareket edeceklerdir. Çünkü çözülmesi gereken sorunlar vardır. Siyaset en başta, bir toplumsal faaliyet alanı, insan eyleminin kolektif teşkilatlanma biçimidir. Değer ve ahlakla bağını koparmış olan siyaset anlayışlarının kaos ortamını açması kaçınılmazdır. Siyaset elbette olanla ilgilendiği kadar, nasıl olması gerektiği üzerine de kafa yormalıdır. Bizim yakın geçmişte ortaya koyduğumuz, "2023 lider ülke Türkiye" hedefinin arkasında bu anlayış yer alıyor. "Bizimle yürü Türkiye" çağrımız demokrasiye bağlılığımızı dile getiriyordu. Değişim başkalaşma olmadığı gibi, ilerlemek, gelişmek ve süreklilik kazanmak için elzemdir. 

"MHP, ELİNDE HANÇERLE DOLAŞAN SİYASİ ÇÜRÜMÜŞLERE TESLİM OLMAYACAK"

Türk milliyetçiliği bir pergel gibi, başkent Ankara'yı merkezine alan ve 360 derecelik açıyla dünyayı görüş alanına sokan bir vizyon genişliğine sahiptir. Bu vizyondan kasten beslenmeyen, önüne kalın bent çeken kim ya da kimler varsa, onlarla hesabımız mahşere kalmadan bu dünyada görülecektir. MHP, sırtında kurban kestirmeyecektir. MHP, elinde hançerle dolaşan siyasi çürümüşlere teslim olmayacak, dün olduğu gibi bugün de asla fırsat vermeyecektir.

16 Nisan'dan sonra olmayan ganimeti paylaşmak için kuyruğa girenler, düne kadar aleyhimizde çalışıyorlardı. Çevremizde tuzak kuruyorlardır. Fitne, fesat dümenini çevirmekten keyif duyuyorlardır. Pelikan kuşları gibi davrananlar bizi isteseler de özümseyemezler. Biliyoruz ki Allah katiyyen ihmal etmez.

Kulun bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır. MHP'yi hedef alan çok ortaklı operasyonun kumanda merkezinde şimdi yangın çıkmış, alevler bacayı sarmıştır. Rüzgar ekerken mutlu olanlar, fırtına biçerken şikayet etmemelidir.