​Microblading Nedir?

​Microblading Nedir?
Haber Tarihi : 07 Ağustos 2021 11:33:08
Son Güncelleme Tarihi : 07 Ağustos 2021 19:32:11

Microblading, kaşlara istenilen biçimi kazandırmak için uygulanan yarı kalıcı bir makyaj tekniğidir. Bu kaş kontörü uygulaması sayesinde kaşlarda doğal, şekilli ve gür bir görünüm elde etmek mümkündür. Kaşlarda istenilen etkiyi yakalamak için eski ve estetik olmayan yöntemlere artık gerek kalmamıştır. Microblading kaş kontürü sayesinde seyrek veya dökülmüş kaşlardaki boşluğu doldurmak için her gün kaşları kalemle doldurmak bir zorunluluk olmaktan çıkar.

Pek çok kişi kaşlarını dilediği şekilde görmek için bu bölgeyi kalem veya farla her gün boyar ya da dövme yaptırarak doğal görünümünden tamamen uzaklaşır. Üstelik dövme zamanla rengi solan ve biçimi değişen bir yöntemdir ve makyaj uygulamaları için estetik olarak risk taşır. Ancak Microblading kıl tekniği, kaşlarda doğal ve istenilen görünümü sağlamak için özel olarak geliştirilmiş bir yöntemdir. İşinde uzman kişiler tarafından kaşlar yeniden tasarlanır ve yarı kalıcı bir etki sağlayacak şekilde riske girmeden şekillendirilir. Microblading tekniği ile gür ve biçimli kaşlara sahip olmak hayal değildir, en önemlisi de yapaylıktan uzak bir görünüm sağlamasıdır.

Microblading Nasıl Yapılır?

Bu yöntemle kaşların arasındaki boşluklara ve kaş çevresine kalıcı makyaj boyası yardımı ile kıl görünümündeki çizgiler yerleştirilir. Orijinal kılların yanına o kıllarla aynı renkte ve yönde kıllar çizildiğinden oldukça doğal bir görünüm elde edilebilmektedir. Microblading tekniği kişiye özel ve tek kullanımlık steril iğneler yardımıyla deride üç boyutlu kıl görüntüsü oluşturulması prensibine dayanır. Böylece hem daha gür görünen hem de hayal edilen şekilde kaşlar elde etmek mümkün hale gelir.

Microblading kaş kontüründe ilk adım, uygulama yapılacak kişinin yüz ölçülerine yakışacak kaş şeklinin belirlenmesidir. Ardından kaş tasarımı kalemle kaşa uygulanır ve uygulama görecek kişinin onayından geçer. Uygulama esnasında acının en aza indirilmesi için anestezik krem kullanılır. Daha sonra kalıcı makyaj boyası ile deriye üç boyutlu mikro kesiler atılır ve kaş bölgesindeki boya silinir. Böylece kaş kontürü tamamlanır; doğal, gür ve şekilli kaşlar ortaya çıkar.

Microblading ve Dövme Arasındaki Farklar Nelerdir?

Microblading üç boyutlu kaş görünümü sağlayan bir kıl tekniğidir. Deri altında çok da derine inmeyen bir yüzeye uygulanır. Dövme ise derinin alt katmanlarına nüfuz eder; zamanla renk değiştirir ve doğal görünümden uzaklaştırır. Ayrıca dövmede kaş bölgesinin içi boyanır. Microblading yönteminde ise üç boyutlu, orijinal kaşla aynı renkte ve yönde olan bir kıl görünümü elde edilir. Yarı kalıcı bir makyaj yöntemidir ve olabilecek en estetik sonuca odaklanır.

 

Microblading Yönteminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Microblading işlemi için mutlaka işinde uzman ve tecrübeli kişileri tercih etmek gerekir. Çünkü burada esas olan; doğru bir kaş tasarımı, kaşla aynı renkte boya, orijinal kaşın şekline ve yönüne uygun, doğal bir kıl tekniği uygulamasıdır. Uygulama görecek kişiyi doğru kaş şekliyle buluşturmak oldukça hassas bir konudur.

Microblading işlemi yarı kalıcıdır. Kişinin cilt özelliklerine bağlı olarak farklı sürelerde ortadan kalkmaktadır. Ortalama bir süre belirlemek gerekirse kaştaki kalıcı makyaj uygulaması 1 yıl içinde kaybolacaktır.

Siz de profesyonel kalıcı makyaj uzmanlarının kullandığı kaliteli malzemelerle birlikte, zarar görmeden istediğiniz şekildeki doğal ve gür kaşlara sahip olabilirsiniz.

Kaynak: Nil Tellioğlu