Milletvekili adaylığı için istifalar peş peşe geliyor

Milletvekili adaylığı için istifalar peş peşe geliyor
Haber Tarihi : 02 Eylül 2015 03:48:11
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olacak kamu görevlileri istifalarını verdi. İstifalar peş peşe gelince listedeki isimlerin sayısı arttı.

serhat-kaya_1

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar ile müşavirler Mehmet Topsakal, Zafer Tarıkdaroğlu ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Avşar Arslan, RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi Ali Öztunç milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Ulaştırma, Denizcilik veHaberleştirme Bakanlığı müşavirlerinden Orhan Birdal, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Ali Aygün, Kamu İhale Kurumu İnceleme Daire Başkanı Ergun Taşçı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, İstanbul Üniversitesi Basım Yayın Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Köse de aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

İstifa edenler AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesinde aday adayı olmak için görevinden istifa etti. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tancan Uysal, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. YÖK Genel Kurul üyesi ve SGK eski Başkanı Dr. M. Emin Zararsız, milletvekili aday adayıolmak için görevinden istifa etti. Şanlıurfa Belediye Başkanı GÜVENÇ Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.Şanlıurfa Valiliği görevi sırasında istifa eden ve geçen yıl yapılan seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Celalettin Güvenç, bugün İçişleri Bakanlığı'na görevinden istifa ettiğine dair dilekçeyi verdi. 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adaylığı 

için görevinden istifa eden Güvenç, "Seçimler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettim. AK Parti'den memleketim olan Kahramanmaraş'ta aday adaylığı için başvuru yapacağım" dedi. Bitlis valisi Öztürk Bitlis'te yaklaşık iki yıldır görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk, görevinden istifa etti. Ankara'daki yeni görevine bugün başlayan Öztürk, Merkez Valiliği görevinde 10 dakika kalarak bu görevinden istifa etti. Öztürk'ün 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere istifa ettiği öğrenildi