Milli Eğitim Bakanı'ndan ODTÜ tepkisi

Milli Eğitim Bakanı'ndan ODTÜ tepkisi
Haber Tarihi : 30 Aralık 2015 12:29:47
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ODTÜ'de yaşanan olayları değerlendirdi. Avcı, saldırgan öğrencilerin kendi dar ideolojik kalıplarını tüm üniversiteye, fakülteye, koridorlara yaymak istediğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yaşadığım Şehir" konulu 2. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Dar ideolojilerini okul koridorlarına yaymak istiyorlar

Avcı, ODTÜ'deki olaylarla ilgili söyleyeceklerini söylediğine işaret ederek, "ODTÜ, seçkin bir bilim kurumudur. Öteden beri öyledir. Evet ODTÜ, bir markadır ama bu marka şiddet markası değildir. ODTÜ'ye bu marka özelliğini kazandıran oradaki bilimsel çalışmalardır, kültürel faaliyetlerdir. Yani akademik hüviyeti ile ODTÜ, bir markadır, yoksa bir takım saldırılarla, şiddet olaylarıyla bir marka değildir" ifadesini kullandı. 

Bu olayların içinde yer alan şiddet olaylarına bulaşan, üniversitelerimizde terör estirmeye kalkan gruplara şunu söylemek istiyorum. Biraz okusunlar. Özellikle Karl Marx'ın Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i isimli kitabının girişinde Marx, Hegel'i tamamlamak üzere bir cümle söyler. Der ki; 'Tarihte evet bazı şeyleri iki kere olur. Birincisinde trajedi, ikincisinde komedi.' Şimdi Türkiye bu trajedileri geçmişte yaşadı. Onun için ben üniversitelerimizde şiddet estirmeye kalkışan, başka öğrencilerin öğrenim özgürlüğünü engellemeye yeltenen, kendi dar ideolojik kalıplarını tüm üniversiteye, fakülteye, koridorlara yaymak isteyen bu öğrencilere, o okuldan olsun dışarıdan gelmiş olsun hepsine bu cümleyi bir kere daha düşünmelerini tavsiye ediyorum.""Bunlarla ilgili işlem yapacağız"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından illere gönderilen okullara boykot yapanlara ilişkin yazı hakkında bir soru üzerine Avcı, şunları kaydetti:

"Hiçbir kamu görevlisinin, özellikle öğretmenlerin terör örgütünün okullarımıza yönelik saldırıları sürüp giderken 'bu iş yerinde grev vardır' gibi sendikal haklarla, öğretmenlik mesleğiyle ilgisi olmayan pankartlar astıklarını duyduk bazı yerlerde. Onun için bu uyarıyı yaptık. Gerekirse değil, bunlarla ilgili işlem de yapacağız zaten."