Motosiklet tutkunları Frigya'da buluştu

Motosiklet tutkunları Frigya'da buluştu
Haber Tarihi : 16 Nisan 2022 19:12:48
Son Güncelleme Tarihi : 16 Nisan 2022 22:36:26

AFYONKARAHİSAR (AA) - Büyük Taarruz'un 100. yılı dolayısıyla düzenlenen "Zafer Sürüşü" etkinliği kapsamında Afyonkarahisar'a gelen motosiklet tutkunları, Frigya'yı gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Petrolleri ve Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) destekleri, Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübünün organizasyonuyla Türkiye'nin farklı illerinden kentte gelen motosiklet tutkunları, İhsaniye ilçesindeki Ayazini köyünde buluştu.

TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, AA muhabirine, Büyük Taarruz'ın 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyona, Türkiye'nin farklı illerinden motosiklet tutkunlarının geldiğini söyledi.

Organizasyonun "Zafer Sürüşü" olduğunu dile getiren Akülke, şöyle konuştu:

"İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Isparta, Kütahya ve Eskişehir'den gelen motosiklet tutkunlarımızla Ayazini köyünde bir araya geldik. Buradaki etkinliğimiz tamamen spor turizmi çerçevesinde. Buraya gelen misafirlerimiz, Frigya'nın kalbini geziyor ve 3 bin yıllık tarihi yaşamaya çalışıyor. TMF olarak da iki yıldır Ayazini köyünde farklı organizasyonlar yapıyoruz. Bugün buradaki motosiklet tutkunlarımızın yüzde 80'i ilk kez Frigya'yı görüyor. Burasının ülkemizin önemli bir turizm destinasyonu olacağına inanıyoruz."

Akülke, organizasyon kapsamında yaklaşık 500 motosiklet tutkununun "demir atlarla" Şuhut ilçesinden Kocatepe'ye çıkacağını vurguladı.